ACTUALITATE 29 martie 2012

75 ani de la înfiinţarea Companiei de pompieri Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 45 vizualizări

Duminică, 1 aprilie, între orele 11–13, la sediul ISU Covasna va avea loc Ziua Porţilor Deschise.

Fiecare început de aprilie este un prilej de sărbătoare pentru pompierii militari covăsneni. În acest an, pe data de 1 aprilie, se împlinesc 75 ani de la înfiinţarea Companiei de pompieri Sf. Gheorghe prin Ordinul de zi pe Comandament nr. 217 din 1 aprilie 1937. Aflată la început în compunerea structurilor regionale ale pompierilor militari, Compania fost integrată începând cu data de 1 octombrie 1968 în noul Grup de pompieri înfiinţat al judeţului Covasna. De-a lungul timpului, activităţile desfăşurate de către pompieri s-au diversificat, dar menirea acestora a rămas aceeaşi: salvarea vieţilor omeneşti.

Cu acest prilej aniversar, duminică, 1 aprilie, între orele 11–13, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna din str. Oltului nr. 31 – 33 va avea loc Ziua Porţilor Deschise.

În intervalul orar menţionat mai sus se vor desfăşura o serie de activităţi printre care prezentarea tehnicii de intervenţie, precum şi diferite exerciţii demonstrative ale pompierilor militari.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.