ACTUALITATE 30 martie 2021

67 cadre didactice și 55 de elevi din județ diagnosticați cu COVID-19 de la începutul semestrului doi

de Daniela Luca | 787 vizualizări

Încă două grupe de la grădinițele din județ și-au suspendat activitatea în urma infectărilor 

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în rândul elevilor și cadrelor didactice din județul Covasna, de la începutul celui de-al doilea semestru, a ajuns la 122, conform datelor transmise luni de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna. Cazuri active sunt în prezent 37, în scădere față de raportarea precedentă.  

Datele Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, furnizate luni, 29 martie, arată că de pe 8 februarie, de la începutul celui de-al doilea semestru, au fost depistate ca fiind infectate cu SARS-COV-2 67 de cadre didactice din județul Covasna. Dintre acestea, 18 sunt încă bolnave. 

Comparativ cu raportarea din 18 martie, numărul cazurilor confirmate la profesori și educatori a crescut cu încă 12, însă numărul cazurilor active este în scădere. 

În rândul elevilor s-au înregistrat până vineri, 26 martie, 55 de cazuri de infectare, iar 19 dintre ele sunt încă active, transmite IȘJ Covasna. 

Aceeași sursă arată că numărul cadrelor didactice vaccinate anti-COVID în centrele din județul Covasna a ajuns la 775. La acestea se adaugă și personalul auxiliar (91 de vaccinați), dar și personalul nedidactic (135 de vaccinați).

În ceea ce privește scenariile, cel roșu este aplicat de luni, 29 martie, în 60 de unități de învățământ. Altele 101 sunt în scenariul galben, iar restul de 142 sunt în scenariul verde. 

Totodată, pe lista claselor cu activitate suspendată din cauza infectărilor cu COVID-19 s-au adăugat încă două. Până pe 7 aprilie vor fi în scenariul roșu grupa mare „Step by Step” de la Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” din Întorsura Buzăului și grupa combinată de la Grădinița cu Program Normal Chichiș. În ambele cazuri motivul suspendării activității este infectarea cadrelor didactice. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.