ACTUALITATE 2 iunie 2010

40 de maşini parcate ilegal au fost ridicate

de Covasna Media | 664 vizualizări
Firma braşoveană contractată de Primăria Sfântu-Gheorghe pentru a face ordine pe străzile oraşului ridicând maşinile parcate / staţionate neregulamentar a ridicat peste 40 de autovehicule, în cadrul a trei acţiuni de acest gen. Potrivit şefului compartimentului de administraţie locală din Cadrul Primăriei, Biro Laszlo, nicio maşină ridicată nu a fost abandonată, proprietarii grăbindu-se să-şi recupereze bunurile imediat

Firma braşoveană contractată de Primăria Sfântu-Gheorghe pentru a face ordine pe străzile oraşului ridicând maşinile parcate / staţionate neregulamentar a ridicat peste 40 de autovehicule, în cadrul a trei acţiuni de acest gen.

Potrivit şefului compartimentului de administraţie locală din Cadrul Primăriei, Biro Laszlo, nicio maşină ridicată nu a fost abandonată, proprietarii grăbindu-se să-şi recupereze bunurile imediat după ridicare.

„Prin hotărâre a Consiliului Local s-a stabilit că taxa de recuperare a maşinilor ridicate ca urmare a parcării lor neregulamentare este de 450 de lei. Oamenii însă s-au grăbit să achite taxa în primele 24 de ore, ceea ce a dus la înjumătăţirea sumei, aşa cum prevede aceeaşi hotărâre”, a declarat Biro Laszlo, adăugând că toţi cei cărora li s-au ridicat maşinile le-au recuperat în primele 24 de ore.

Contractul încheiat pe o perioadă de un an între Primărie şi firma din Braşov prevede că maşinile ridicate sunt duse la Grădinărie, proprietarii urmând să le recupereze de acolo contra sumei de 450 de lei. Pentru a-şi recupera maşinile, proprietarii acestora trebuie să ceară de la Poliţie procesul verbal de ridicare, în baza acestuia urmând să achite taxa la Administraţia Financiară Locală – sumă în care se află inclusă contravaloarea ridicării, transportului şi a depozitării autoturismelor. În cazul în care plata se face în 24 de ore de la ridicare, suma se înjumătăţeşte. Dacă Administraţia Financiară Locală nu mai e deschisă, atunci acestă sumă se poate achita şi la Poliţia Comunitară, la orice oră din zi.

Maşinile se recuperează de la Grădinăria oraşului situată pe strada Arcuşului, nr.4, pe baza chitanţei, a actului de identitate, carnetului de conducere şi a certificatului de înmatriculare a autoturismului, la orice oră din zi. Banii pe care proprietarii de maşini îi vor plăti pe recuperarea acestora se vor duce, o parte, la firma specializată în ridicări şi o altă parte la bugetul local al municipiului Sfântu-Gheorghe.

Monica Vajna

Teme articol: parcare maşini
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
florin, 2 iunie 2010
Pai vina cui e? Ca primarul nu vrea sa aiba treaba cu Brasovul. Sau ne vinde gogosi? Ca doar minciuna e la moda la oamenii politici.
laura, 2 iunie 2010
http://www.adevarul.ro/locale/brasov/RAT_-va_vana-_masinile_parcate_neregulamentar_0_272372920.html Daca in Brasov s-a renuntat la serviciile acestor firme, la Sfantu Gheorghe abia incepe citeste integral
hita, 2 iunie 2010
Multe firme din braşov se-n bogăţesc în Sf. :) Carei soluţia?
ady, 2 iunie 2010
Hotie curata cu ridicarea masinilor, platesti 450 lei din care 100 de lei maxim merge la bugetul local!!!! A ajuns si Sfantu Gheorghe sa imbogateasca firma din Brasov! RUSINE
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.