ACTUALITATE 17 februarie 2023

3,7 milioane de lei pentru modernizarea DJ 121E din Angheluș

de Diana Pantelimon | 864 vizualizări

O porțiune de 800 de metri din DJ 121E, din satul Angheluș până la Halta CFR Angheluș, aflată în prezent într-o stare avansată de degradare, va fi, în curând, modernizată. Miercuri, 15 februarie a.c., a fost semnat contractul de finanțare a proiectului, potrivit unei informări a Consiliului Județean (CJ) Covasna, postată pe Facebook.

Angheluș este un sat în comuna Ghidfalău, la aproximativ 10 km de municipiul Sfântu Gheorghe.

„Drumul Județean 121E, mai exact porțiunea care leagă satul Angheluș cu Halta CFR Angheluș, va fi modernizat. Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, și vicepreședintele Consiliului Județean, Henning László, au semnat miercuri, 15 februarie, contractul de finanțare cu privire la această lucrare. Astfel, o porțiune de 800 m din DJ 121E, care este într-o stare deplorabilă, va fi complet modernizată. Achiziția publică pentru realizarea investiției s-a finalizat. Rămâne să înceapă lucrările propriu-zise”, au transmis joi reprezentanții CJ Covasna.

Totodată, aceștia informează că investiția se ridică la 3,7 milioane de lei, din care 2,45 de milioane de lei provin din Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”, iar diferența din bugetul județului.

PNI „Anghel Saligny” este coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) și se derulează în perioada 2021-2028. Prin acest program se asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și se reabilitează drumurile și podurile, potrivit site-ului MDLPA, mdlpa.ro.

Sursa foto: Facebook/Consiliul Județean Covasna- Kovászna Megye Tanácsa

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.