ACTUALITATE 14 octombrie 2020

35 de elevi şi 14 cadre didactice din judeţ diagnosticaţi cu COVID-19 de la începutul anului şcolar

de Agerpres | 1405 vizualizări

Un număr de 35 de elevi şi 14 cadre didactice din judeţul Covasna au fost diagnosticaţi cu COVID-19 de la începutul anului şcolar, a declarat marţi, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Kiss Imre.

„Aproape în fiecare zi intră în scenariul roşu o clasă sau o grupă în urma depistării unui nou caz de COVID (...) Dar situaţia nu e chiar aşa de rea, dacă luăm în considerare că avem 303 unităţi de învăţământ, iar până azi au fost confirmaţi pozitiv 35 de elevi din 11 şcoli, asta înseamnă nici 1% din numărul total al acestora. În ce priveşte cadrele didactice, avem 14 confirmate pozitiv“, a declarat pentru AGERPRES, şeful Inspectoratului Şcolar.

Acesta a menţionat că, din ceea ce a observat până acum, cursurile care se desfăşoară în sistem hibrid sunt mult mai dificile, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice, decât cele care se derulează după scenariul verde sau roşu.

„Cel mai greu e hibrid, pentru că dascălii trebuie să ţină legătura şi cu cei din clasă şi cu cei de acasă, dar toată lumea se străduieşte (...) Mai sunt probleme cu internetul, încă nu s-au primit cele 3.000 de tablete pe care le-am solicitat de la minister (...), dar, în orice caz, le aşteptăm să sosească de la o zi la alta“, a mai adăugat Kiss Imre.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.