ACTUALITATE 6 noiembrie 2009

300 de kg de cartofi – donate celor în nevoie

de Covasna Media | 532 vizualizări
Campania de donare a cartofilor de la „Brâncuşi“ se prelungeşte şi săptămâna viitoare [singlepic=538,250,250,,left]Peste 20 de elevi voluntari din cadrul Grupului Şcolar Constantin Brâncuşi au împărţit ieri 300 de kilograme de cartofi unui număr de 9 familii nevoiaşe care au copii la Şcoala Specială din Sfântu-Gheorghe. Evenimentul a avut loc în contextul „Săptămânii cartofului donat”, prilej cu care elevii voluntari şi profesorii din cadrul Gurpului Şcolar, precum şi cei din Şcoala Specială, au adus fiecare o

Campania de donare a cartofilor de la „Brâncuşi“ se prelungeşte şi săptămâna viitoare

Peste 20 de elevi voluntari din cadrul Grupului Şcolar Constantin Brâncuşi au împărţit ieri 300 de kilograme de cartofi unui număr de 9 familii nevoiaşe care au copii la Şcoala Specială din Sfântu-Gheorghe. Evenimentul a avut loc în contextul „Săptămânii cartofului donat”, prilej cu care elevii voluntari şi profesorii din cadrul Gurpului Şcolar, precum şi cei din Şcoala Specială, au adus fiecare o anumită cantitate de cartofi, pentru a ajuta o familie.

Întrucât nu toţi au apucat să doneze cartofi în săptămâna care tocmai s-a încheiat, conducerea Grupului Şcolar a decis să prelungească această campanie şi săptămâna următoare.

Directorul Şcolii, Rodica Pârvan, a subliniat că elevii au răspuns admirabil la campanie, dar o vor prelungi şi săptămâna viitoare pentru ca şi cei aflaţi în practică sau care pur şi simplu au uitat să poată dona cartofi.

„Astfel de evenimente îi învaţă să privească puţin spre cei din jur şi să răspundă la solicitările şi nevoilor semenilor”, a precizat Rodica Pârvan. La nivelul Grupului Şcolar Constantin Brâncuşi campania a fost coordonată de profesorul psiholog Claudia Rosin, care împreună cu Consiliul Elevilor din şcoală s-a implicat atât în informarea propriu-zisă cât şi în colectarea şi distribuirea cartofilor. Potrivit acesteia, nu atât cantitatea adunată este cea mai importantă, cât gestul copiilor şi profesorilor care s-au implicat în a ajuta o familie care are nevoie.

Profesorul Florina Gheorghincă, din cadrul Şcolii Speciale, a subliniat şi aceasta importanţa gestului pentru părinţii adunaţi ieri la Şcoala Specială, amintind că evenimentul face parte din seria de acţiuni comunitare care au loc între cele două şcoli amintite. „Pentru părinţi este un ajutor foarte mare. Sunt familii care într-adevăr au nevoie de ajutor din când în când şi dacă aşa putem răspunde nevoilor lor, ne bucurăm foarte mult, ne bucurăm că neau ajutat voluntarii de la Brâncuşi şi că au venit părinţii şi au preluat acest ajutor”, a spus aceasta.

Părinţii s-au arătat foarte bucuroşi de cartofii primiţi, spunând că în alimentaţia lor cartoful reprezintă alimentul de bază.

„Săptămâna cartofului donat” este o campanie derulată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării în parteneriat cu Asociaţia „Children’s High Level Group“ între 1 şi 7 noiembrie cu scopul de sprijinire a persoanelor aflate în dificultate.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.