ACTUALITATE 27 februarie 2013

28 februarie – Ziua Protecţiei Civile

de Covasna Media | 95 vizualizări

La sediile ISU Covasna – Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului – are loc joi Ziua Porţilor Deschise

porti deschise ISU

În fiecare an, ziua de 28 februarie reprezintă o zi aniversară în viaţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al Judeţului Covasna. În acest an se împlinesc 80 ani de când, prin Înalt Decret Regal se aproba „Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene” având ca scop limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, acesta constituind actul de naştere al Protecţiei Civile. În timpul celui de-al doilea război mondial a funcţionat sub denumirea de Comandamentul Apărării Pasive, iar din 1996 a devenit Protecţia Civilă. Odată cu diversificarea misunilor s-a trecut şi la o nouă organizare, din 15 decembrie 2004 funcţionând ca serviciu distinct în cadrul ISU Covasna.

Cu ocazia acestei zile festive, Serviciul Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei organizează o serie de activităţi. Astfel, începând cu ora 11.00 a zilei de joi se desfăşoară la sediul ISU Covasna concursul de desene „Protejează-ţi viaţa!” cu elevii claselor a III-a de la şcolile din Sfântu Gheorghe, cu tema „Ameninţări din cosmos”, o expoziţie cu mijloace tehnice, aparatură şi materiale din dotare.

Cu această ocazie la sediile ISU Covasna – Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului – vă aşteptăm la Ziua Porţilor Deschise între orele 10.00-12.00.

În cadrul ISU Covasna, activităţile specifice de  protecţie civilă se realizează prin măsuri organizatorice, tehnice şi operative, cu caracter umanitar şi de informare publică, planificate, organizate şi realizate în scopul prevenirii şi reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populaţiei, bunurilor şi mediului împotriva efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă, conflictelor armate, înlăturării operative a urmărilor acestora şi asigurării condiţiilor necesare supravieţuirii persoanelor afectate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.