ACTUALITATE 30 iulie 2012

23,5 milioane de euro pentru apă și canalizare la Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 37 vizualizări
De lucrările care vor începe săptămâna viitoare vor beneficia 95% dintre cei 10.000 de locuitori ai zonei. La Întorsura Buzăului s-a semnat ieri contractul pentru începerea lucrărilor de modernizare a rețelei de apă și canalizare a orașului și satelor aparținătoare...

De lucrările care vor începe săptămâna viitoare vor beneficia 95% dintre cei 10.000 de locuitori ai zonei.

La Întorsura Buzăului s-a semnat ieri contractul pentru începerea lucrărilor de modernizare a rețelei de apă și canalizare a orașului și satelor aparținătoare, cuprinse în cadrul proiectului Extinderea și Modernizarea Sistemelor de apă și canalizare în județul Covasna.

Potrivit primarului Întorsurii Buzăului, Leca Băncilă, valoarea lucrărilor, care vor demara săptămâna viitoare, se ridică la 23,5 milioane de euro și vizează reabilitarea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare din Întorsura Buzăului și satele aparținătoare. Leca Băncilă a explicat că de aceste lucrări vor beneficia 95% dintre cei 10.000 de locuitori ai zonei, în condițiile în care în prezent doar jumătate dintre aceștia se bucură de servicii centralizate la apă și sub 10% au canalizare.

Noi locuri de muncă

„Lucările care vor începe curând înseamnă un serviciu de calitate, eficient, pe apă și canalizare. Mai înseamnă însă și crearea a 50-100 de locuri de muncă – o ocazie uriașă și fantastică, precum și rezolvarea unitară a problemei apei și canalizării, prin implicarea Întorsurii Buzăului și localităților vecine Barcani, Sita Buzăului, Vama Buzăului. Contractul de 23,5 milioane de euro reprezintă cea mai mare investiție realizată până acum în oraș, implicând 62 de kilometri de apă și canal, în vreme ce mai avem alte două proiecte în valoare de 1,5 milioane de euro pentru alți 5 kilometri. Practic, acestea toate simbolizează începutul modernizării Întorsurii Buzăului”, a declarat Leca Băncilă, arătând că proiectul mai cuprinde și alte contracte ce urmează să fie semnate pe viitor, implicând alte sume.

În context, Leca Băncilă a arătat că ploile care se pare că vor cădea în abundență în zilele ce vin nu ar trebui să ridice probleme mari la Întorsura Buzăului, deoarece Primăria a realizat deja o parte a lucrărilor de drenaj a apelor la Brădet și Floroaia, pe o distanță de 3 kilometri.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.