ACTUALITATE 30 aprilie 2010

2,3 milioane de lei pentru consolidarea Spitalului Judeţean

de Covasna Media | 578 vizualizări
Consolidarea corpului C ar putea fi finalizată în acest an 30apr2010-spitalConsolidarea corpului C al Spitalului Județean Covasna ar putea fi gata anul acesta, în condițiile în care Ministerul Sănătății a alocat pentru primele două trimestre ale acestui an suma de 2,3 milioane de lei, destinați consolidării unității medicale. Președintele Consiliului Județean Covasna (CJ), Tamas Sandor, a declarat că în primul trimestru al anului Spitalul Județean a primit 850.000 de lei, iar pe al doilea

Consolidarea corpului C ar putea fi finalizată în acest an

30apr2010-spitalConsolidarea corpului C al Spitalului Județean Covasna ar putea fi gata anul acesta, în condițiile în care Ministerul Sănătății a alocat pentru primele două trimestre ale acestui an suma de 2,3 milioane de lei, destinați consolidării unității medicale.

Președintele Consiliului Județean Covasna (CJ), Tamas Sandor, a declarat că în primul trimestru al anului Spitalul Județean a primit 850.000 de lei, iar pe al doilea 1.450.000 de lei, pentru consolidarea clădirii unității.

Spitalul Județean Covasna este implicat și într-un amplu proiect de modernizare, finanțat prin Programul Operațional Regional (POR), care va fi demarat la începutul anului viitor. Managerul public al județului, Klarik Laszlo, a declarat că semnarea contractelor de finanțare este programată pentru luna septembrie, iar în iunie va avea loc lansarea licitației internaționale pentru executarea lucrărilor.

Potrivit lui Klarik, lucrările cuprinse în proiect pot fi demarate la începutul anului viitor și vor cuprinde consolidarea clădirii spitalicești – cu excepția corpului C care se consolidează din fonduri guvernamentale -, recompartimentarea și modernizarea interiorului, distribuirea pe camere a maxim trei paturi pe salon, fiecare cu grup sanitar propriu, precum și achiziționarea de echipamente medicale.

Conform planificării investiției, de la începerea lucrării proiectul trebuie finalizat în 3 ani, respectiv până la finele anului 2013. Valoarea totală a acestuia se ridică la 18 milioane de euro.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.