ACTUALITATE 27 decembrie 2015

2016 vine cu reduceri de taxe

de Covasna Media | 235 vizualizări

Semne bune anul are! Trei dări importante se reduc de la 1 ianuarie: taxa pe valoarea adăugată, impozitul pe dividende şi cel pentru micile afaceri.

Prima zi a anului viitor aduce TVA redusă la 20%, ceea ce înseamnă că toate produsele – îmbrăcăminte, încălţăminte, băuturi, facturi la utilităţi sau bilete de tren – ar trebui să fie mai ieftine cu trei procente. Sunt unele magazine care au furat startul și care deja vând unele produse nealimentare cu TVA de 20%.

Această reducere de TVA ne va lăsa mai mulţi bani în buzunar, însă pentru bugetul de stat va fi o pierdere de opt miliarde de lei.

Taxe mai mici vor plăti şi cei care primesc dividende, adică banii pe care cel care deține acţiuni la o firmă îi ia din profitul acesteia. Impozitul pe dividende va scădea de la 16% la 5%. Şi această măsură are un cost de peste un miliard de lei pentru visteria statului.

Sunt veşti bune şi pentru micii patroni. Cei care au mai mulţi angajaţi vor plăti un impozit pe venit de 1%, iar cei fără salariaţi - 3%. Dacă ar fi să facem un calcul sumar, vedem că toate aceste măsuri vor lăsa un gol bugetar de aproape zece miliarde de lei, bani pe care Guvernul speră să-i recupereze, în parte, din creșterea economică de anul viitor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

Acum 3 ore, 16 minute

Concert Mozart

Acum 4 ore, 1 minut

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, 28 decembrie 2015
Ai chiulit cand nu trebuia :) Scaderea TVA cu 4% nu echivaleaza cu o scadere tot de 4% din pretul total ;) A mai fost discutia asta si la scaderea TVA la alimente la 9%... Scaderea n-a fost de 15%, citeste integral
adi, 28 decembrie 2015
TVA redusă la 20%, ceea ce înseamnă că toate produsele – îmbrăcăminte, încălţăminte, băuturi, facturi la utilităţi sau bilete de tren – ar trebui să fie mai ieftine cu trei citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.