ACTUALITATE 5 ianuarie 2016

2016 va fi „Anul imaginii” la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 884 vizualizări

Filmul, fotografia şi artele vizuale vor fi principalele teme ale anului cultural 2016 la Sfântu Gheorghe, declarat „Anul imaginii” de către autorităţile locale.

Coordonatoarea Biroului de Imagine al Primăriei Sfântu Gheorghe, Barta Monika, a precizat luni că manifestările culturale şi artistice din acest an vor pune un accent deosebit pe latura vizuală, spre deosebire de anii anteriori când au avut în prim-plan muzica, literatura, teatrul şi tradiţiile.

„Anul imaginii pune accentul pe film, fotografie şi arte plastice. Vor fi multe proiecţii în aer liber, spectacole şi concerte cu impact vizual puternic. Dorim să aducem la Sfântu Gheorghe şi artişti din străinătate pentru a vedea care este trendul internaţional”, a declarat Barta Monika.

Potrivit acesteia, programul „Anului imaginii” va fi definitivat luna aceasta, în urma consultărilor pe care reprezentanţii Primăriei le vor avea cu artişti, organizatori de evenimente şi reprezentanţii instituţiilor de cultură din oraş.

Anul 2013 a fost „Anul sunetului şi al cuvântului” la Sfântu Gheorghe, anul 2014 a fost „Anul jocului”, iar 2015 a fost „Anul tradiţiilor”. Barta Monika a menţionat că programul tematic multianual iniţiat de autorităţile locale a avut un impact pozitiv asupra comunităţii locale pentru că a mobilizat un număr mai mare de „consumatori de cultură”, şi, în acelaşi timp, a contribuit la creşterea vitalităţii culturale şi vizibilităţii municipiului în plan regional.

„Au fost multe evenimente culturale, unele organizate în aer liber, în stradă sau în locaţii mai puţin obişnuite. Am încercat să ieşim în calea oamenilor, să-i mişcăm şi pe cei care nu participă deloc sau participă foarte rar la evenimente culturale”, a mai spus aceasta.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.