ACTUALITATE 2 decembrie 2009

2010 – anul artelor plastice în Covasna

de Covasna Media | 517 vizualizări

Anul care urmează se arată unul extrem de colorat din punctul de vedere al artei plastice. Autorităţile judeţene în colaborare cu instituţiile de cultură din subordine pun la cale un proiect cultural de anvergură care se va derula sub denumirea „Anul 2010 – anul artelor plastice în Covasna”.

Directorul Muzeului Naţional Secuiesc (MNS), una dintre instituţiile implicate în proiect şi unde vor avea loc acţiuni, Vargha Mihaly, a spus că deocamdată proiectul este în lucru şi sunt analizate posibilităţile şi modul de abordare, pentru că intenţia lor este să treacă de graniţa tradiţionalului, cu expoziţii, şi să organizeze ceva interactiv, într-o lumină nouă şi pentru grupuri ţintă.

„Anul artelor plastice s-ar referi numai la Covasna, dacă are succes poate în viitor să fie la nivel regional. Acum analizăm să vedem cum anume vom face, pentru că artele plastice sunt lăsate în urmă de obicei, literatura primează peste tot. Avem artişti plastici recent întorşi în judeţ şi să facem un loc de afirmare pentru ei, să fie ceva interactiv”, a spus Vargha Mihaly.

Anul artelor plastice este organizat şi în memoria marelui portretist maghiar din Covasna, Miklos Barabas, de la a cărui naştere se împlinesc anul viitor 200 de ani.

Acţiunile „plastice“ care vor fi organizate anul viitor sunt menite să atragă cât mai multe categorii de public şi se vor răspândi în tot judeţul, de la sediul MNS, până la Galeriile de Artă dacă vorbim de Sfântu-Gheorghe şi până în mediul rural, unde vor avea loc simpozioane, întâlniri, conferinţe şi aşa mai departe. De asemenea, există deja o invitaţie în Suedia cu acest eveniment.

Ana Sidon

Teme articol: arte plastice
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.