19 echipe din România şi Ungaria, înscrise la Concursul Internaţional de Atelaje de la Olteni
Un număr de 19 echipe din România şi Ungaria vor participa la cea de-a patra ediţie a Concursului Internaţional de Atelaje, ce va avea loc în localitatea covăsneană Olteni în perioada 24-26 iunie a.c, au anunţat organizatorii.
Potrivit acestora, pe lângă întrecerile concurenţilor, în program sunt incluse şi programe artistice, stand up-comedy, concerte, un târg de produse tradiţionale şi o insulă de aventură şi echitaţie pentru copii.
„Evenimentul va începe vineri, 24 iunie, de la ora 11:00, cu o probă şi un spectacol de dresaj. Sâmbătă, la ora 10.30, în deschiderea programului va cânta Fanfara „Kovats Andras” din Reci. La ora 11.30, va avea loc o prezentare a pistei, iar la ora 12.00 va începe proba de maraton. În intervalul orar 15:00-20:00, cei mici pot încerca să călărească un ponei cu ajutorul celor de la Centrul de Echitaţie Barabas, iar între orele 15:00 şi 17:00, vor putea participa la diverse activităţi meşteşugăreşti, precum decorarea turtei dulci şi potcovitul ouălor. De la ora 16:00, iubitorii de stand up-comedy îl vor putea vedea pe Szekely Gobek într-un show menit să stârnească hohote de râs, iar de la ora 17:00, melomanii vor putea asculta o diversitate de acorduri muzicale în cadrul unui spectacol de flaut al copiilor din Bodoc, a căror profesoară îndrumătoare este Deak Kincso. De la ora 17:30, doritorii vor avea prilejul de a urmări o serie de dansuri populare, susţinute de Ansamblul de dans Kincskeresok din Sfântu Gheorghe, iar de la ora 18:00, cuplurile care îşi sărbătoresc nunta de aur vor fi felicitate oficial de către autorităţile locale ale comunei Bodoc. Seara, de la ora 19:00, vor avea loc două concerte, cel al trupei Alljunk meg şi cel al artiştilor de la Piramis, care vor urca pe scenă la ora 20:00”, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.
Duminică, 26 iunie, echipele înscrise în concurs se vor întrece în cadrul probei cu obstacole, începând cu ora 11, premiile urmând a fi acordate în cadrul festivităţii de decernare programate la ora 15. De la ora 15:30, va cânta fanfara Nagykurt 1995 din Micfalău, urmată de un concurs de atelaje pentru amatori, câştigătorii urmând să fie premiaţi la ora 17.
Cei prezenţi la eveniment vor putea urmări, totodată, o reprezentaţie de gimnastică pe cal, cu începere de la 17:30, urmată de un spectacol de dans modern, susţinut de trupele de performanţă ale Palatului Copiilor şi ale Asociaţiei Love to Dance. În programul zilei de duminică sunt prevăzute şi două concerte susţinute de Kaer ft. Kapriccio şi Trend Music de la orele ora 18:30, respectiv 20:00.
Pe parcursul celor trei zile vor fi organizate şi programe permanente, printre care Insula aventurii, unde vor avea loc activităţi pentru copii, un târg de produse tradiţionale, bucătăria Hanul Dioszegi şi o prezentare de meşteşuguri.
„Insula aventurii este organizată de Serviciul de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe şi cuprinde următoarele activităţi: jocuri de îndemânare, pictură pe faţă, castel gonflabil, activităţi de colorat, activităţi cu plastilină, sculptură, artizanat şi alte competiţii de îndemânare”, se precizează în comunicat.
Concursul Internaţional de Atelaj de la Olteni, organizat de Primăria Comunei Bodoc, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Covasna, Federaţia Ecvestră Română şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna şi Asociaţia AgroSic, se va încheia la ora 22 cu un foc de artificii.
„Suntem mândri de competitorii din Ţinutul Secuiesc, care nu numai că sunt în fruntea lotului naţional, ci reprezintă cu succes România în mai multe campionate mondiale. Nu este o coincidenţă faptul că echipa României este formată în principal din călăreţi maghiari, deoarece în trecutul nostru a existat o conexiune cu caii, care încă se păstrează. De ani de zile contribuim la construirea unei imagini a zonei, la creşterea reputaţiei sportului ecvestru în Ţinutul Secuiesc, cu pista de echitaţie de standarde internaţionale de la Olteni, cu organizarea de concursuri internaţionale de echitaţie aici, precum şi cu repatrierea liniei genealogice de campion mondial a rasei kisberi-metis”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, citat în comunicat.
Foto arhivă