ACTUALITATE 30 iulie 2009

150.000 de lei pentru ONG-uri cu activitate socială

de Covasna Media | 635 vizualizări
Consiliul Judeţean Covasna a aprobat alocarea sumei de 150.000 de lei pentru mai multe organizaţii neguvernamentale care desfăşoară activităţi sociale.

Consiliul Judeţean Covasna (CJ) a aprobat în şedinţa sa ordinară din această lună alocarea sumei de 150.000 de lei pentru mai multe organizaţii neguvernamentale care desfăşoară

Consiliul Judeţean Covasna a aprobat alocarea sumei de 150.000 de lei pentru mai multe organizaţii neguvernamentale care desfăşoară activităţi sociale.

Consiliul Judeţean Covasna (CJ) a aprobat în şedinţa sa ordinară din această lună alocarea sumei de 150.000 de lei pentru mai multe organizaţii neguvernamentale care desfăşoară activităţi sociale.

Este vorba despre Asociaţia „Háromszéki Mára“, Fundaţia Creştină Diaconia, Fundaţia Caritas şi Asociaţia „Credem că sunt importanţi”, iniţiativa încadrându-se în programul iniţiat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din judeţ cu scopul de a sprijinii acele organizaţii neguvernamentale care asigură asistenţă socială, servicii de îngrijire socio-medicală la domiciliu sau asigură funcţionarea centrelor de zi pentru copii neglijaţi şi pentru persoanele cu handicap.

Raportul privind stadiul derulării „Programului de colaborare cu organizaţii neguvernamentale care desfăşoară activităţi de asistenţă socială la nivelul judeţului Covasna în anul 2009” a fost aprobat de Consiliul Judeţean Covasna, astfel finanţarea nerambursabilă poate ajunge la beneficiari.

Muzeul Secuiesc, reabilitare prin POR

Tot la ultima sa şedinţă, consilierii judeţeni au aprobat în unanimitate hotărârea privind aprobarea participării Consiliului Judeţean la proiectul de investiţii „Reabilitarea Ansamblului Muzeului Naţional Secuiesc“ precum şi contribuţia proprie cu suma de 298.000 de lei. Proiectul de finanţare depus ieri în cadrul Programului Operaţional Regional are o valoare totală de 17,4 milioane lei, sumă din care se va reabilita sediul muzeului şi vor fi instalate dispozitive pentru prevenirea incendiilor şi de siguranţă conform normelor europene. Potrivit CJ, dacă proiectul va fi aprobat, din această sumă vor fi modernizate şi utilităţile şi laboratoarele muzeului.

250.000 de lei pentru echipa locală de baschet

Având în vedere rezultatele sportive obţinute de echipa locală de baschet feminin, CJ a decis ca şi în acest an să continue finanţarea echipei, aprobând acordarea sumei de 250.000 de lei pentru Sepsi BC. Pentru finanţarea activităţilor sportive, Consiliul Judeţean a acordat în total 294.000 lei. În cadrul aceleiaşi şedinţe, Consiliul a acordat câte 20.000 lei organizării Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc, precum şi amplasării a trei statui: Ioan Calvin, Sfântul Ştefan şi Benedek Elek.

Pentru finanţarea programelor culturale au fost alocaţi 86.000 lei, iar pentru programele educativ-ştiinţifice şi de recreere 94.000 de lei.

Potrivit unui comunicat CJ, anul 2009 este şi primul an în care Consiliul acordă finanţare şi organizaţiilor de tineret, la acest capitol fiind câştigate proiectele a 15 organizaţii cărora li s-au alocat 20.000 de lei.

Ana Sidon

Teme articol: bani CJ ONG-uri
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Ariel, 1 august 2009
Pt andrei says: Raspunsul este afirmativ, si in vremea lui Tischler, respectiv in perioada cat a fost condusa de predecesorul lui Tischler era inutila. Asa cum sunt inutile majoritatea citeste integral
andrei, 31 iulie 2009
Ariel, DJT a devenit in ultima vreme inutila sau era la fel de inutila si pe cand era domnul Tischer la conducere? la asta sa raspunzi, te rog, sunt chiar curios si nu iau apararea lui Grosu, doar te citeste integral
Ariel, 31 iulie 2009
Foarte bine ca se acorda finantare ONG-urilor de tineret, pentru ca asa si este normal, reprezentantii alesi ai comunitatii sa sustina organizatiile respective, si nu o institutie inutila, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.