ACTUALITATE 14 iunie 2022

15 echipe de la Serviciile Voluntare și Private pentru Situații de Urgență din județ au participat duminică la un concurs

de Covasna Media | 1003 vizualizări

„Pentru a avea succes, trebuie să îți pui inima în ceea ce faci și tot ce faci să faci cu inima"

În data de 12.06.2022, pe stadionul sportiv din localitatea Reci, s-a desfășurat etapa județeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență din județul Covasna.

La linia de start s-au aliniat 15 echipe, dintre care 9 de la SVSU: Micfalău, Estelnic, Ozun, Valea Crișului, Boroșneu, Reci, Ojdula, Ghelința, Chichiș și 6 echipe de la SPSU: Dedeman, Do-fire-Autoliv, SSG-Sepsi Value Center, Kaufland, Dunapack și HS Timber.

La scurt timp după începerea concursului, ploaia și-a făcut simțită prezența , însă cu toții au dat dovadă de curaj, pricepere și profesionalism și au continuat probele.

În cadrul competiției, participanții s-au întrecut în trei probe: ,,pista cu obstacole pe 100 metri”, ,,dispozitivul de intervenție” și ,,ștafeta 4x100 metri”.

Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă urmăresc, printre altele, dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, respectiv evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a acestor servicii.

După cele 3 probe de concurs în care fiecare echipă participantă a avut posibilitatea de a demonstra pe deplin nivelul pregătirii sale, clasamentul final a arătat astfel: 

SVSU

- locul 1 – echipa SVSU Reci; 

- locul 2 – echipa SVSU Chichiș; 

- locul 3 – echipa SVSU Micfalău. 

SPSU

- Locul 1 – echipa SPSU Timber;

- Locul 2 – echipa SPSU Dedeman; 

- Locul 3 – echipa SPSU Kaufland.

Cupa Fairplay-ului, menită să marcheze respectarea loială a regulilor din acest domeniu, a ajuns în palmaresul pompierilor voluntari din localitatea Reci și a pompierilor privați de la Dedeman.

Toţi concurenţii au primit diplome, cupe şi medalii, precum şi premii în bani. 

Mulțumim domnului dr. Ráduly István, prefectul județului Covasna, Consiliului Județean Covasna și Primăriei Reci pentru sprijinul acordat și îi felicităm pe câștigători!

Comunicat de presă ISU Covasna 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.