ACTUALITATE 8 decembrie 2020

12 „parcări” pentru căței au fost montate la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 2155 vizualizări

Proprietarii patrupedelor au primit cu bucurie vestea 

La inițiativa a trei tineri covăsneni, la Sfântu Gheorghe, lângă cele mai vizitate puncte comerciale din municipiu, au apărut „parcări” pentru căței. Acestea sunt niște locuri special amenajate pentru animalele de companie ai căror proprietari vor să intre în magazine și să își facă liniștiți cumpărăturile. Ideea a fost prezentată în cadrul celei de-a doua ediții a programului Com'ON Sepsi, inițiat de autoritățile locale și Grupul PONT, cu scopul de a încuraja tânăra generație să se implice în viața comunității locale. Aceasta a adunat suficiente voturi încât să obțină finanțare și să fie implementată, spre bucuria stăpânilor de căței din reședința de județ. 

Cei trei tineri, Stekbauer Huba, Stekbauer Erik și Vass Emőke s-au gândit să le ușureze viața proprietarilor animalelor de companie și au confecționat manual câteva „parcări” pentru patrupede.  

„Am montat 12 parcări până în prezent, la magazinele cum ar fi Bertis sau Merkur. Urmează să mai montăm câteva, iar la final vom avea 15-20 de bucăți. Parcările le-am confecționat noi, manual, din ce am cumpărat din magazinele de materiale de construcții. Inițiativa a fost foarte bine primită de oamenii din oraș”, ne-a spus Stekbauer Huba. 

Unii proprietari de căței spun că lipsa unor astfel de locuri special amenajate a fost o problemă până acum și văd cu ochi buni inițiativa tinerilor.  

„Este o idee grozavă pentru că până acum nu exista nimic în fața magazinelor de care să legi prietenul patruped în timp ce îți faci cumpărăturile în interior”, a scris pe un grup de Facebook un bărbat din Sfântu Gheorghe, Sánta István Zsolt. 

În urma votului public, peste 100 de covăsneni și-au exprimat dorința ca această inițiativă să fie implementată. Investiția a fost finanțată cu 2.500 de lei. 

Și anul trecut patrupedele au fost subiectul unei inițiative din cadrul programului Com'ON Sepsi. Doi voluntari din Sfântu Gheorghe au venit cu o idee numită „câini în grădiniță”, care a avut rolul de a-i aduce pe copii față în față cu cei mai buni prieteni ai omului și de a încuraja adopția. Voluntarii au mers la câteva dintre grădinițele din reședința de județ, însoțiți de patrupede de la adăpost, iar cei mici le-au putut mângâia. Între timp, copiii au învățat lucruri noi despre animalele care încă nu au o familie.

Sursă foto: Stekbauer Huba, Sánta István Zsolt

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.