ACTUALITATE 18 aprilie 2012

„SPEED” – acţiune pentru prevenirea şi combaterea vitezei excessive

de Covasna Media | 289 vizualizări

Potrivit calendarului de activitităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL) pentru anul 2012, în perioada 16-22 aprilie se va desfăşura la nivel naţional campania preventivă “SPEED”.

Această campanie are ca scop combaterea încălcării normelor rutiere legale privind regimul de viteză de către conducătorii auto, autohtoni şi străini, inclusiv cei care execută transporturi comerciale de călători şi mărfuri, pe rute interne şi internaţionale.

În această perioadă, poliţiştii rutieri covăsneni vor organiza  acţiuni tematice în tot judeţul, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, cu angrenarea tuturor dispozitivelor radar din dotarea poliţiei rutiere, urmărind disciplinarea conducătorilor auto care încalcă frecvent regimul de viteză.

De la începutul anului, pe drumurile publice din judeţ s-au produs 20 (+6 faţă de perioada similară a anului trecut) de accidente grave de circulaţie, soldate cu 21 răniţi grav (+8) şi 6 răniţi uşor (+5).

La începutul acestui an se constată o creştere a accidentelor produse pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile sau configuraţia drumului, fiind  înregistrate 7 accidente grave de circulaţie faţă de două în aceeaşi perioadă a anului trecut, soldate cu 7 răniţi grav (+3) şi 4 răniţi uşor (+3).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.