ACTUALITATE 2 noiembrie 2010

“Ne daţi ori nu ne daţi?!” Halloween la Grupul Şcolar “Nicolae Bălcescu” din Întorsura

de Covasna Media | 327 vizualizări

Se spune că ”acolo unde nu există teroare, nu există nici imaginaţie”. Şi care este cel mai potrivit moment pentru a începe o discuţie despre subiecte supranaturale și înfricoșătoare, dacă nu de Halloween? Deși este o sărbătoare de import, Halloween-ul câștigă an de an tot mai mult teren și la noi în ţară, în principal deoarece este un bun prilej de a mai organiza petreceri și de a ieși din rutina zilnică. Grupul Şcolar “Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului a profitat de această sărbătoare a fantomelor, a văjitoarelor și a dovlecilor cu chipuri înfiorătoare și vineri le-a pregătit elevilor săi un program special, urmând astfel tradiţia anului trecut.

Printre scopurile acestei activităţi se numără informarea elevilor vizavi de extinderea mondială a unor astfel de sărbători, ce reprezintă, în fond, mai mult decât o simplă petrecere; dar totodată, această activitate este o altă metodă extra-curriculară care dorește să dea acestei școli tehnice un aer diferit faţă de cel preconceput − care implică doar mersul la școală, scrisul, cititul lecţiilor și făcutul temelor. Așadar, timp de două ore școala a avut drept elevi vrăjitoare, vârcolaci, stafii și zombii, iar curtea liceului a devenit un mic „infern”, care răsună pe ritmuri de melodii “bântuitoare”, special alese și pe ritmuri de hohote de râs. Datorită unei deosebite implicări a colectivului de profesori organizatori, cele câteva probe derulate au fost variate și foarte amuzante, atât concurenţii, cât și privitorii distrându-se de minune. Începând cu decorarea dovleacului și costumarea unor elevi folosind bucăţi de hârtie reciclabilă, până la dansul pe ziar, întreaga atmosferă a fost atât de degajată și de veselă, încât cu toţii au uitat complet de temperatura care înregistra puţine grade Celsius. Şi pentru că activitatea nu putea lua sfârșit fără tradiţinalul “Ne daţi ori nu ne daţi?!”, elevilor li s-a pregătit o  pungă mare de bomboane.

Încă o săptămână tăiată din calendarul anului școlar, încă o activitate extrașcolară adunată pe lista Grupului Şcolar “Nicolae Bălcescu”. Ţelurile propuse au fost bifate, elevii au plecat cu câteva informaţii de cultură generală noi. Astfel, mulţumirea se putea citi fără greutate pe chipurilor ambelor tabere − elevi și profesori − și cu toţii așteaptă cu nerăbdare următoarea zi specială în școală.

Loredana Bede

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.