ACTUALITATE 7 aprilie 2010

Șoferiţele – mai atente în trafic decât bărbaţii

de Covasna Media | 649 vizualizări
08apr2010-soferitaCu toate că și-au atras o reputație mai mult sau mai puțin adevărată cum că ar fi mai puțin pricepute într-ale șofatului – cel puțin la unele manevre –, șoferițele covăsnene se pot mândri că sunt mai atente în trafic. Cel puțin așa arată cifrele privind sancțiunile aplicate în trafic de Poliția Rutieră, de la începutul anului până în prezent. Potrivit șefului Poliției Rutiere Covasna, comisarul șef Ioan Huțanu, în total

08apr2010-soferitaCu toate că și-au atras o reputație mai mult sau mai puțin adevărată cum că ar fi mai puțin pricepute într-ale șofatului – cel puțin la unele manevre –, șoferițele covăsnene se pot mândri că sunt mai atente în trafic. Cel puțin așa arată cifrele privind sancțiunile aplicate în trafic de Poliția Rutieră, de la începutul anului până în prezent.

Potrivit șefului Poliției Rutiere Covasna, comisarul șef Ioan Huțanu, în total au fost aplicate 303 sancțiuni pentru șoferițe, și 3.807 pentru bărbați.

Femeile sunt sancționate mai mult pentru probleme legate de neasigurare la schimbarea direcției de mers, parcări neregulamentare, staționări, și mai puțin când vine vorba de viteză. „Sunt mai atente, mai disciplinate, mereu a fost așa“, a spus Huțanu.

Ca număr de șoferi, potrivit comisarului șef Eugen Deaconu, șeful Serviciului de Înmatriculări și Permise Auto Covasna, în județ avem 41.261 de șoferi, dintre care 11.925 sunt femei, echivalentul a aproximativ 20% din total.

Potrivit lui Deaconu, probemele cu obținerea carnetului sunt la teorie, nu la practică, ori aici nu contează dacă ești femeie sau bărbat.

În rest, „femeile sunt mai prudente din ce se vede, în timp ce bărbații sunt mai curajoși”.

 

Ana Sidon

Teme articol: poliţie conducere soferite
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Alinuta, 9 aprilie 2010
Esteee! :))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.