ACTUALITATE 28 octombrie 2009

„Lucia Patinează” la Piatra Neamţ şi Bucureşti

de Covasna Media | 1439 vizualizări
Teatrul Andrei Mureşanu participă zilele acestea la două renumite festivaluri de teatru din ţară [singlepic=488,250,250,,left]Teatrul „Andrei Mureşanu” (TAM) din Sfântu Gheorghe va participa în următoarele zile la două dintre cele mai importante festivaluri de teatru din ţară: Festivalul de Teatru Pledez pentru Tine(ri) de la Piatra Neamţ şi Festivalul Naţional de Teatru (FNT) de la Bucureşti. TAM este invitat la cele două festivaluri cu ultimul spectacol montat de Radu Afrim la Sfântu Gheorghe - „Lucia Patinează”, de Laura Sintija Černiauskaitė.

Teatrul Andrei Mureşanu participă zilele acestea la două renumite festivaluri de teatru din ţară

Teatrul „Andrei Mureşanu” (TAM) din Sfântu Gheorghe va participa în următoarele zile la două dintre cele mai importante festivaluri de teatru din ţară: Festivalul de Teatru Pledez pentru Tine(ri) de la Piatra Neamţ şi Festivalul Naţional de Teatru (FNT) de la Bucureşti.

TAM este invitat la cele două festivaluri cu ultimul spectacol montat de Radu Afrim la Sfântu Gheorghe - „Lucia Patinează”, de Laura Sintija Černiauskaitė.

La Piatra Neamţ, „Lucia Patinează“ se va juca joi, cu începere de la ora 20 la Teatrul Tineretului, urmând ca săptămâna viitoare, pe 2 noiembrie, spectacolul de la Sfântu Gheorghe să fie jucat pe scena Operei Naţionale, de la 18,30. Producţia „Lucia Patinează“ îi are în distribuţie pe Daniel Rizea, Claudia Ardelean, Elena Popa, Florin Vidamski, Sebastian Marina, Fatma Mohamed, Ioana Alexandrina Costea şi Andrei Roca, fiind una dintre cele mai apreciate producţii teatrale ale stagiunii trecute, la nivel naţional.

Pus în scenă la Sfântu Gheorghe de laureatul premiului UNITER pentru regie, Radu Afrim, „Lucia Patinează” este descris ca fiind un spectacol care permite descoperirea plăcerii de a privi „desenarea” unor relaţii pe gheaţă. Actualul context economic face ca ambele festivaluri, atât cel de la Piatra Neamţ cât şi cel de la Bucureşti, să se desfăşoare în acest an cu anumite modificări faţă de structurile obişnuite ale anilor trecuţi, ca urmare a îngrădirilor de ordin financiar.

Astfel, festivalul de la Piatra Neamţ se va axa pe secţiunea „Pledez pentru tine(ri)“, spectacolele participante fiind selectate de către Mihaela Michailov şin Oltita Cîntec. Festivalul de la Piatra Neamţ va cuprinde 25 de spectacole, dintre care 18 aparţinând profesioniştilor .

Aflat tot sub auspiciile crizei, FNT, cel mai important eveniment de gen din România, va păstra şi în acest an standardele ridicate în ceea ce priveşte calitatea producţiilor cuprinse în programul său, care astfel va cuprinde cele mai bune spectacole din stagiunea 2008 – 2009.

„Ceea ce vă propune FNT, cel mai longeviv eveniment de teatru de după 1990, ajuns azi la cea de a XIX-a ediţie, este o colecţie de creaţii provocatoare, unele neobişnuite, altele la limita riscului estetic”, a declarat selecţionerul şi directorul artistic al FNT, criticul de teatru Cristina Modreanu.

Monica Rizea

Foto: tam.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.