POLITICA 3 aprilie 2013

Crin Antonescu: Victor Ponta a făcut numirile fără să ne consultăm. Ne despărțim fundamental

de Covasna Media | 1010 vizualizări

Copreședintele USL Crin Antonescu a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că Victor Ponta a făcut propunerile la șefia DNA și PÎCCJ fără a se consulta cu el și că, din acest moment, cei doi se despart fundamental, dar că acest lucru nu înseamnă sfârșitul USL.

"În chestiunea propunerilor lui Victor Ponta, noi ne-am precizat punctul de vedere: nu suntem de acord cu o înțelegere politică făcută cu Traian Băsescu, prin care să se împartă aceste poziții. Nu avem cum să fim de acord cu propunerea Kovesi. Această decizie luată de Victor Ponta este o decizie pe care domnia sa a luat-o fără a ne consulta, pentru prima dată în istoria USL. Ne despărțim fundamental, asta nu înseamnă ruperea USL", a spus Antonescu.

Acesta a adăugat că PNL nu dorește să fie parte a unui acord și că nu acesta a fost angajamentul liberalilor.

"Nu putem fi parte a unui acord sau troc politic în care procurorii se împart și în care președintele impune iar un om al său. Nu acesta a fost angajamentul nostru în fața alegătorilorAvem interesul ca USL să rămână unit", a adăugat Crin Antonescu.

Crin Antonescu a precizat că obiectivul său major este candidatura la Președinție și că nu va ezita să renunțe la sprijinul politic a unui partid sau al altuia, dacă situația o va cere.

"Președintele României este decis de către cetățenii acestei țări. Voi candida la Președinție, dar candidez pentru România, nu pentru un partid sau altul. Nici eu și nici PNL nu suntem dispuși la compromisuri care să ne abată de la acest angajament major. Niciodată nu voi ezita să mă lipsesc de sprijinul cuiva dacă îmi cere lucruri pe care le consider inacceptabile", a mai spus Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta a făcut, miercuri dimineață, propunerile pentru șefia DNA și a Parchetului General, Laura Codruța Kövesi fiind nominalizată la șefia Direcției Generale Anticorupție (DNA) și Tiberiu Nițu în fruntea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Maria, 3 aprilie 2013
Nu i-ar fi rusine lui Ponta??Totul sa faca de capul lui. Noroc cu cei de la PNL ca au castigat atatea voturi!! Domnule Ponta,te-ai vazut cu sacii incarcati si acum ii uiti pe cei care te-au ridicat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.