STIREA ZILEI 2 ianuarie 2015

Prognoza meteo. Temperaturile cresc uşor, ninsorile se întorc în weekend

de Covasna Media | 691 vizualizări

În următoarele zile se aşteaptă o încălzire uşoară a vremii, o oarecare încălzire a vremii înregistrându-se deja la munte, urmând ca masele de aer mai cald să coboare şi spre regiunile mai joase.

Vineri, desi temperaturile cresc, tot rece ramane vremea, iar in Oltenia, Muntenia şi Transilvania chiar deosebit de rece pentru această dată, izolat geroasă dimineaţa şi noaptea. Dar ziua va fi destul de frumoasa ca aspect, soarele predomina in mare parte din tara si doar in sud-est si zonele montane mai sunt cateva fulguieli izolate. In aceste conditii, la amiaza vor fi temperaturi de la -8...-7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, pana la 4...5 grade în dealurile subcarpatice ale Moldovei şi Munteniei.

Si abia catre seara si in noaptea urmatoare norii se aduna tot mai multi si ninge in Maramures si local in centrul si estul tarii, ca si la munte. Si tot in cursul noptii, in Banat, Crişana şi Moldova, pe alocuri cad precipitatii mixte ce favorizeaza din nou aparitia poleiului, iar pe crestele inalte de munte vantul mai alert spulbera zapada, in timp ce in zonele joase de relief ceata cu chiciura este din nouprezenta la nivel local.

Sambata temperaturile continua sa creasca, regimul termic revine la normal, maximele pornesc de la -2 grade in estul Transilvaniei, insa in Delta Dunarii la amiaza se ating si valori de 6 grade pozitive. Si acest lucru in conditii de cer mai mult noros şi precipitaţii slabe în regiunile vestice, nordice şi centrale şi doar pe alocuri sud-est. Vorbim despre ninsori în Maramureş, Transilvania şi zonele montane, dar si lapovite sau ploi in restul teritoriului, ceea ce favorizeaza apariţia poleiului la nivel local. Vântul are si el intensificări la munte şi în sudul Olteniei, iar ceata din zonele joase nu mai apre decat izolat.

Duminica va fi cer noros si sunt de asteptat precipitatii în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova si pe alocuri si in rest. Va ninge, dar la inceputul zilei in vestul si sudul ţării vor mai fi şi lapoviţe sau ploi ce pot favoriza poleiul. Vântul se intensifica si el treptat în majoritatea regiunilor, dar cu viteze mai mari sufla in sud-vest şi la munte, iar maximele zilei vor fi de -3 grade in Moldova, in timp ce in Oltenia si sudul litoralului se ating valori mult mai placute, 5...6 grade vor fi la amiaza.

Luni vremea se răceste, mai ales spre seara si noaptea, cand devine din nou geroasa in mare parte din Transilvania şi Moldova, dar pe alocuri si in restul teritoriului. Cerul se acopera si el de nori in regiunile vestice, nordice şi centrale, unde va ninge pe arii extinse, in timp ce in rest inorarile vor fi doar temporare si se asteapta numai cateva ninsori slabe, insa vantul devine si el mai agitat prin centrul si estul tarii, precum si la munte.

In aceaste conditii, maximele zilei pornesc de la - 6 grade in estul Transilvaniei şi ating 2...3 grade, izolat, in sudul tarii, iar in zilele urmatoare meteorologii anunta continuarea acestei raciri, vremea devine din nou deosebit de rece, geroasa chiar in cursul noptilor si al diminetilor ce urmeaza. Boboteaza nu se dezminte in acest an, iar Sf. Ion va fi unul foarte rece in mare parte din tara.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.