STIREA ZILEI 23 februarie 2018

OCV15, cel mai mare concert susținut vreodată în județul Covasna

de Observatorul de Covasna | 3161 vizualizări

Recunoscut pe plan internațional pentru muticulturalitatea sa, Goran Bregovic va cânta la Sfântu Gheorghe la aniversarea ziarului Observatorul de Covasna

În 2018, cotidianul „Observatorul de Covasna” sărbătorește 15 ani de apariție necontenită, o „performanță” care ne bucură în mod deosebit, în contextul în care ne-am confruntat mereu cu noi și noi provocări.  De-a lungul anilor, am încercat să facem numeroase lucruri de amploare sau în premieră, am dezvoltat o platformă online cu conținut multimedia, ne-am implicat în numeroase campanii sociale, cu alte cuvinte am încercat să fim mereu în inima comunității, aproape de cititori.

Nici cu ocazia acestei aniversări nu vrem să ne lăsăm mai prejos. De aceea, vom marca cei 15 ani de existență a ziarului nostru printr-un spectacol de o amploare fără precedent în județ. Astăzi, vă dezvăluim detalii despre locul și data evenimentului muzical pe care îl pregătim, dar și numele celui mai important artist invitat. 

Intitulat „OCV15”, spectacolul se va desfășura în premieră pe stadionul municipal, în data de 15 iunie, se va întinde pe parcursul întregii zile și, sperăm noi, va fi evenimentul care va aduna cei mai mulți spectatori plătitori de bilet din Sfântu Gheorghe.

Cel mai important artist internațional care va concerta la Sfântu Gheorghe

Pentru o sărbătoare memorabilă, am invitat artistul contemporan despre care se spune că a concertat în cele mai multe locuri de pe planetă, respectiv din Siberia, până în New York, din Africa și până în Australia, a cântat în sate, în piețe, în săli de concert renumite, dar și în fața a 500.000 de oameni.

Muzica lui are acorduri sârbești, croate, bulgărești, românești și ungurești. Este un superstar mondial aflat la apogeul carierei. A cântat pentru sârbi și croați, bosniaci și kosovari, creștini și musulmani – reușind să „unească” etnii și religii. Așadar, pe 15 iunie, Observatorul de Covasna aniversează 15 ani de existență cu un super concert GORAN BREGOVIĆ.

Înainte de toate, evenimentul este un semn de recunoștință pentru toți cei care au contribuit la activitatea ziarului în ultimii 15 ani, un mesaj puternic de bună înțelegere între membrii comunității, prin promovarea unui artist sinonim cu multiculturalitatea, dar și un vehicul de promovare a zonei la nivel regional și național.

Astfel, vom asista la un concert spectaculos, de două ore, cu probabil cel mai important artist invitat vreodată să cânte în Sfântu Gheorghe: GORAN BREGOVIĆ, care va fi însoțit  de a sa celebră Wedding & Funeral Orchestra. Acestuia i se vor alătura, în deschidere,  alte câteva nume din industria muzicală românească. Concertul se va bucura de un set-up tehnic fără precedent, de un foc de artificii spectaculos și de numeroase surprize.

Din Sarajevo, la Sfântu Gheorghe

De ce l-am ales pe Goran Bregović? Pentru că este cel mai important SIMBOL AL MULTICULTURALITĂȚII și bunei înțelegeri între etnii și religii din Europa. Muzica sa îmbină influențe tradiționale din toate țările fostului bloc iugoslav, din toate țările balcanice, elemente specifice culturii creștine, isalmice, dar și celei iudaice. Cum altfel poți transmite mai puternic un mesaj corect în comunitatea locală dacă nu prin prezența unui artist a cărui muzică are deopotrivă influențe românești, maghiare și rrome.

La sfârșit de 2017, Goran Bregović a lansat cel mai recent album al său „Three Letters from Sarajevo” care conține colaborări de excepție cu artiști din noul val precum Asaf Avidan sau Bebe, criticii afirmând că artistul se află în cel mai important moment al carierei sale. Spectacolul de la Sfântu Gheorghe va prezenta piese de pe noul album, dar și majoritatea hiturilor care l-au făcut celebru pe Bregović, între care „Kalashnikov”, „Ederlezi”,  „In the Death Car” și „Gas Gas”.

Prezența celebrului muzician la Sfântu-Gheorghe este posibilă și datorită faptului că acestuia i-au fost prezentate similaritățile dintre reședința județului Covasna și locul său de naștere, orașul Sarajevo, care este recunoscut pentru diversitatea etnică și religioasă, cu o populație islamică, catolică și ortodoxă care coexistă pașnic de secole. Cum coexistența pașnică și în bună înțelegere este dorința noastră primordială, Goran Bregović va veni pe 15 iunie la Sfântu Gheorghe, să o sărbătorim împreună.

„L-am văzut pe Goran pentru prima oară la Brașov în 1997, eram un puști și de atunci visam la ideea unui concert Bregović la Sfântu Gheorghe. Cred că ceea ce se întâmplă acum este materializarea unui optimism incurabil și a unei dorințe foarte puternice. Acum 20 de ani părea o utopie, acum se întâmplă. Din Sarajevo, acest oraș simbol al multiculturalității, vine la Sfântu Gheorghe cel mai important artist din Balcani. Luați-vă din timp bilete, va fi o seară memorabilă!”, a declarat joi, principalul coordonator al evenimentului, patronul cotidianului „Observatorul de Covasna”, Daniel Santa.

Bilete începând cu 60 de lei

Biletele vor fi disponibile începând de joi 22 februarie, la prețuri reduse de „early bird”, până la data de 15 aprilie. Pentru sectorul în care se va sta în picioare (pe gazon), un bilet va costa 60 de lei, în vreme ce biletele cu locuri vor fi de 90 de lei, iar cele VIP de 160 de lei. După data de 15 aprilie, prețurile biletelor vor crește. Astfel, pentru sectorul în care se va sta în picioare, un bilet va fi de 80 de lei. Biletele cu locuri vor ajunge la 115 lei, iar cele VIP se vor vinde cu 200 de lei. Acestea vor putea fi achiziționate electronic de pe site-urile www.myticket.ro și ww.entertix.ro, dar și în mai multe puncte de vânzare ce vor fi anunțate în curând.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.