SPORT 2 mai 2011

Ziua de Alergare Gall Lajos - Ediţia a 21-a

de Covasna Media | 476 vizualizări

Acest concurs de alergare pe şosea organizat de Cercul de alergare Gall Lajos cu sprijinul Primăriei Sf. Gheorghe, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Covasna şi a multor sponsori este unul dintre cele mai îndrăgite din ţară, care se desfăşoară pe un traseu în municipiul Sfântu Gheorghe. Prima ediţie a fost imediat după înfiinţarea Cercului de alergare Gall Lajos în anul 1991, câştigător fiind Vasile Alexandru. Scopul declarat al concursului este atragerea tuturor indiferent de vârstă pentru practicarea alergării.

Concursul este unic deoarece aleargă împreună sportivi legitimaţi precum şi cei amatori indiferent de vărstă şi sex la 27 de categorii de vârstă conforme cu regulamentele de atletism. Cel mai tânăr concurent de până acum a avut 5 ani - Peter Botond la ediţia a XI-a, iar cel mai vârstnic participant de până acum a avut 89 de ani - Petre Despina la ediţia de anul trecut.

De la ediţia a doua este parte integrantă a manifestărilor Zilelor Oraşului Sfântu Gheorghe, iar de la a VI-a ediţie a devenit concurs internaţional, de-a lungul anilor venind concurenţi din Maroc, SUA, Germania, Coreea de Sud, Cipru, Spania, Serbia, Ungaria. Din România în fiecare an participă concurenţi din cel puţin 40-45 de localităţi.

Suntem mândri de faptul că de la ediţia a XI-a încoace am reuşit să acordăm tuturor concurenţilor medalii pentru participare precum şi pachete de sosire.

La prima ediţie au participat 183 de concurenţi, iar recordul de paticipanţi îl deţine ediţia a XIIa cu 467 concurenţi, de atunci anual avem în jur de 450 de participanţi. Printre câştigătorii concursului nostru au fost: Vasile Alexandru, Olteanu Ovidiu, Fekete Csaba, Maghiar Adrian, Szabo Mariana, Elena Iagăr, Ionescu Simona, componenţi de bază ai lotului naţional de atletism al României participanţi la Olimpiade, Campionate Mondiale şi Europene.

Data concursului: 07.05.2011, startul la ora 10,00 Înscrieri în ziua concursului de la ora 8,00 – Copii 5 lei, Adulţi 10 lei

Traseu: 3200 metri – Colegiul Naţional Mihai Viteazul (Start) - str. Kos Karoly - str. Pârâului - str. Ţigaretei - str. Fabricii - str.Kos Karoly – Colegiul Naţional Mihai Viteazul (Sosire)

Categorii de vârstă: 13 pentru fete, femei; 14 pentru băieţi, bărbaţi.

Premii: primii trei clasaţi Open, primii trei pe categorii de vârstă, toţi concurenţii vor primi medalie de participare şi pachet de sosire.

(Csutak Tamas)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.