SPORT 26 septembrie 2019

VIDEO Zilele Sportive în cifre: 120 de programe și peste 10.000 de participați

de Daniela Luca | 4681 vizualizări

Organizatorii spun că au început pregătirile pentru ediția următoare 

Un teren mobil de squash ar putea fi atracția de anul viitor de la Zilele Sportive, anunță organizatorii evenimentului, care au făcut și un bilanț al ediției care tocmai s-a încheiat. Statistica arată că în perioada 20 - 22 septembrie peste 10.000 de persoane au participat la cele 120 de evenimente cuprinse în program. 

 „Noi considerăm această ediție o reușită totală, un progres foarte mare față de anii precedenți. (...) În total am avut 120 de programe. Am renunțat la unul singur, la scufundări, din cauza prognozei meteo. (...) Toate sălile au fost ocupate până la refuz. Pe lângă asta am avut și alte locații, de exemplu sala «Szabó Kati», diferite licee unde au avut loc competiții și pot să vă spun că de la participanți am avut numai feeback-uri pozitive în legătură cu această ediție a Zilelor Sportive”, a precizat miercuri, 25 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, organizatorul Nemes Áron. 

Estera Dobre, sportiva care a concurat în trecut la Jocurile Olimpice, a fost invitatul de onoare al acestei ediții, spune Nemes Áron. Acesta a precizat că foști sportivi de marcă vor fi prezenți și la evenimentele care vor urma, cariera lor strălucită fiind un exemplu de urmat pentru cei mici. 

Includerea și a persoanelor cu dizabilități printre sportivi și participanți s-a regăsit de asemenea în obiectivele atinse ale evenimentului. 

„Considerăm că dacă facem un eveniment de amploarea aceasta trebuie să fie prezente și persoane cu handicap și este un lucru frumos și interesant și pentru spectatori. Probabil mulți au văzut pentru prima dată cum se joacă un baschet în scaune rulante”, a mai adăugat Nemes Áron. 

Pumptrack-ul, atracție pentru toate vârstele 

În ceea ce privește cifrele care definesc ediția cu numărul XIII, un număr de 4.270 de sportivi și 6.400 de participanți au luat parte la programele evenimentului. De asemenea organizatorii au precizat că bugetul evenimentului a fost de 140.000 de lei, un sfert provenind de la sponsori, iar restul sumei a fost alocată de Consiliul Local Sfântu Gheorghe și Consiliul Județean Covasna. 

„La Pumptrack (din engl. pistă modulară pentru cicliști) am avut 570 de participanți. În total acești participanți cu vârste între 2 și 45 de ai au făcut 820 de kilometri pe Pumptrack. La balonul cu aer cald am avut aproape două ore de ridicări. Aici nu am avut noroc cu vântul, deci a  fost un vânt mai puternic decât am preconizat noi. Din păcate am reușit numai două ore. Cu bicicletele electrice am avut 1.245 de kilometri parcurși în total. La cele 12 ramuri de sport unde copiii puteau să aleagă un sport preferat, dintre care erau îndrumați să alege măcar șase ca să primească un dar la sfârșit, am avut 220 de participanți. La conferințe am avut prezentări în total de 25 de ore. (...) Am reușit să punem orașul în mișcare și locația credem noi că este absolut ideală pentru Zilele Sportive. Deja de ieri am început să organizăm Zilele Sportive pentru 2020. Ca dată o să avem tot așa sfârșitul lunii septembrie și sperăm să nu avem aceleași probleme cu care ne-am confruntat anul acesta, că sunt programe care se suprapun, iar cei care au de pierdut sunt participanții”, a precizat unul dintre organizatori Tulit Zsombor. 

Fluidizarea traficului și gratuitate la toate programele, printre obiectivele de anul viitor 

La capitolul aspectelor care trebuie îmbunătățite începând cu anul viitor se regăsește reglementarea traficului din zona Sepsi Arena, dar și gestiunea mai eficientă a spațiului. De asemenea, organizatorii își propun să atragă un număr mai mare de sponsori pentru a putea acorda gratuitate la toate programele din cadrul evenimentului. 

 „Avem idei să aducem competiții, programe noi la acest eveniment. Anul viitor ne gândim să aducem și squash-ul la Arena Sepsi printr-o sală mobilă, deja avem contacte în acest sens.  Anul viitor deja sperăm să avem cele două sensuri giratorii, noul stadion, măcar parcarea. Ceea ce regretăm e că la anul nu putem să ținem motocrosul, din cauză că probabil  acolo se va umple de iarbă”, a mai adăugat Tulit Zsombor. 

Tot de la ediția viitoare, organizatorii vor să reintroducă scufundările și să aducă alte sporturi nemaiîntâlnite în reședința de județ. 

Evenimentul din acest an s-a desfășurat în perioada 20-22 septembrie. 

 

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.