SPORT 12 februarie 2019

Victorie fabuloasă în Cupa Fed

de Covasna Media | 658 vizualizări
Sursa foto - Facebook @FRTenis
Sursa foto - Facebook @FRTenis

Echipa națională de Cupa Fed a României a trecut de Cehia, în primul tur al Grupei Mondiale, la Ostrava, cu scorul de 3-2. Simona Halep a adus două puncte importante pentru naționala feminină de tenis, după victoriile contra Karolinei Pliskova și Katerinei Siniakova.

În schimb, a doua rachetă românească, Mihaela Buzărnescu, a cedat ambele întâlniri, așa că s-a ajuns la scorul general de 2-2, iar meciul de dublu a hotărât calificarea.

Irina Begu și Monica Niculescu s-au impus dramatic în fața primelor două clasate în topul mondial al probei, Barbora Krejcikova și Karolina Siniakova, cu scorul de 6-7 (2), 6-4, 6-4.

Echipa națională a României a reușit această calificare istorică în semifinalele Cupei Fed, performanță care nu se mai regăsea în palmaresul tenisului românesc din 1973. Cehia a pierdut pentru prima dată o partidă la Ostrava Arena. Cehia câștigase ultimele 6 trofee Cupa Fed în 8 ani, iar în total Cehia are 11 titluri câștigate la acest veritabil Campionat Mondial pe echipe. Ultima echipă care trecuse de Cehia, în deplasare, era SUA.

În semifinalele Cupei Fed, România va întâlni în perioada 20-21 aprilie naționala Franței care, la rândul ei, a depășit Belgia cu 3-1, într-o partidă care a avut loc Liege. Franțuzoaicele și-au asigurat semifinala după primele trei jocuri de simplu, în care Caroline Garcia și Alize Cornet au adus punctele necesare și suficiente. Al patrulea meci de simplu nu s-a disputat, iar la dublu gazdele au obținut punctul de onoare. În afara celor două jucătoare menționate, perechea franceză de dublu le are în componență pe Pauline Parmentier și Kristina Mladenovic.

Conform îngrilării dinainte de competiție, Franța are dreptul de a alege suprafața pe care se va juca în aprilie. Semifinala contra Franței va avea loc la Paris.

Pe cealaltă parte de tablou, Belarus a învins Germania cu 4-2, iar Australia a trecut de SUA cu 3-2. Semifinala Belarus – Australia este programată în aceeași perioadă cu disputa România – Franța, pentru calificarea în finala Cupei FED.

În cazul în care România va accede în finala competiției, aceasta va fi disputată, indiferent de adversar, tot în deplasare. Teoretic, Franța nu are atâta forță precum naționala Cehiei, dar acest lucru nu garantează calificarea în finala competiției, disputa de lângă Turnul Eiffel urmând a fi, fără îndoială, pe muchie de cuțit.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.