SPORT 11 august 2018

(Update) Victorie magnifică pentru Sepsi OSK Sf. Gheorghe

de Covasna Media | 2619 vizualizări

O echipă valoroasă, un stadion frumos, o galerie minunat, este impresia antrenorului echipei Poli Iasi, Flavius Stoican.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe a repurtat o superbă victorie, la lumina reflectoarelor, în jocul disputat în etapa a IV-a a Ligii I Betano la fotbal, contra celor de la CSM Politehnica Iași. Abordarea tactică a lui Eugen Neagoe a fost cea mai potrivită, antrenorul nostru cunoscând în detaliu stilul fostei sale echipe.

Mutările surpriză au fost cele care, până la urmă, au produs și golurile. La o fază de atac pozițional, în minutul 29, Tandia a trimis o pasă înaltă, către lateral, acolo unde, surprinzător, a apărut fundașul central Viera. Acesta a șutat din vole, balonul a fost deviat de un apărător, iar apoi goal-keeper-ul ieșean nu a putut reține, comițând o gravă eroare. Așa s-a deschis scorul, iar golul marcat de ivorianul Viera practic a netezit drumul echipei covăsnene spre victorie.

O fază relativ asemănătoare s-a produs după pauză, în minutul 56, când închizătorul bulgar Velev a apărut în poziție de inter dreapta, recepționând serviciul lui Drăghici. Velev a șutat în diagonală, majorând avantajul nostru pe tabela de marcaj.

Golul al treilea a venit pe final, atunci când Hamed a țâșnit mai rapid decât apărătorii adverși și a preluat pasa lui Tandia, aflat la al doilea assist al meciului. Din poziție singur cu portarul, tânărul nostru jucător și-a păstrat cumpătul și a marcat cu lejeritate, stabilind scorul final la 3-0 (1-0).

Echipa utilizată de Sepsi OSK Sf. Gheorghe a fost următoarea: Niczuly – Gabriel Moura, Viera, Jovanovic, Sato – Velev, Vașvari – Mensah, Fulop Istvan, Drăghici – Tandia. Au mai intrat Yasin Hamed, Simonovski și Karnitsky.

La finele jocului, Sepsi OSK Sf. Gheorghe, beneficiind și de jocul celorlalte rezultate, era lider al campionatului, cu 7 puncte, depășind la golaveraj pe Gaz Metan Mediaș. Este drept însă că sibienii mai aveau de jucat meciul de duminică seară, pe teren propriu cu FCSB. La această conjunctură a contribuit și egalul din partida uvertură a etapei, FC Botoșani – Astra Giurgiu 1-1.

"Mă bucur că am făcut suporterii fericiți. Am luat 3 puncte în fața unei echipe importante, o echipă grea, care a fost în play-off, însă nu s-a pus la îndoială învingătoarea. Un meci foarte bun, în care am reușit să facem un pressing avansat și am recuperat multe mingi în terenul lor. Știam că vor să construiască de la portar și să paseze foarte mult și e meritul băieților în totalitate. Eu îmi doresc ca ei să fie mai buni de la zi la zi și de la meci la meci.

Jucătorii noi s-au acomodat foarte repede, sunt valoroși, pentru că de aia i-am adus și avem o echipă foarte frumoasă și e foarte greu să pierdem. Aș vrea ca asta să se întâmple cât mai târziu, pentru că până la urmă vom pierde. Dar azi adversarii au avut foarte puține șanse de a marca, nu au avut ocazii clare.

E foarte important că am câștigat în fața unei echipe care se va bate sigur la play-off. Chiar dacă suntem pe primul loc, are mai puțină importanță. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și știu că vom fi cu picioarele pe pământ. Am mare încredere în ei și vreau să câștigăm și etapa viitoare", a declarat Neagoe, la finalul partidei.

În runda următoare, Sepsi va juca în deplasare cu FCSB, care joi va disputa și returul cu Hajduk Split, din preliminariile Europa League.

"Avem un program greu, cu FCSB și Botoșani, dar și noi suntem o echipă puternică. Nu are nicio importanță că FCSB va juca în Europa. Vom întâlni o echipă foarte puternică, dar ne vom juca șansele", a precizat Neagoe, care nu se teme că pe adresa clubului ar putea veni oferte pentru anumiți jucători, în săptămâna premergătoarea duelului cu roş-albaştri: "Sunt jucătorii noștri, sunt sub contract, sunt valoroși și sunt plătiți la zi. Chiar dacă nu avem cele mai bune condiții din Europa, sunt cu plățile la zi, vin cu plăcere la antrenamente și nu va pleca nimeni".

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.