SPORT 25 mai 2018

Valentin Suciu, vicecampion național cu Miercurea Ciuc

de Covasna Media | 2794 vizualizări

Fostul antrenor al echipei de fotbal Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Valentin Suciu, a cucerit medaliile de argint la Campionatul Național de juniori U17, cu noua sa echipă, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

În finala acestui sezon a existat o premieră: ambele echipe ale clubului Csikszereda înscrise în competiție (U16 și U17) au ajuns în ultimul act!

Din dorința de a oferi tinerilor jucători cât mai multe posibilități de formare și afirmare, Federația Română de Fotbal a permis cluburilor cu echipe de juniori să înscrie mai multe echipe la aceeași categorie de vârstă, sporind astfel numărul meciurilor de care beneficiază aceștia într-un an competițional.

Finala a avut loc vineri, 18 mai, la Miercurea Ciuc, în deschiderea meciului de Liga 3, Csikszereda - Sănătatea Darabani 3-0.

Trofeul a fost câștigat de juniorii Under 16 ai clubului din Miercurea Ciuc, învingători cu 5-0 în fața echipei Under 17.

FK Csíkszereda U16: Albert – Baga, Tóth, Vita, Szondi, Csala, Casiadi, Botorok, Lázár, Incze, Corbu. Rezerve: Veress, Bakó, Albu, Gyerő, Gergely

FK Csíkszereda U17:Dombrádi – Rácz, Csala, Badi, Partene, Incze, Máthis, Simó, Szfárli, Curkó, Fülöp. Rezerve: Tóth, Kővári, Szabó, Bencze, Kányádi

Golurile au fost marcate de Zsombor Incze (19), Dániel Vita (25), Róbert Csala (44), János Botorok (74) și Attila Albu (76).

De precizat că această competiție, Campionatul Național, este inferioară valoric Ligii Elitelor. Echipa pregătită de Valentin Suciu a pierdut, așadar, finala Campionatului Național, împotriva colegilor de club cu un an mai mici. În orice caz, pepiniera ciucană merită felicitată pentru această performanță-unicat în fotbalul românesc.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.