SPORT 8 martie 2019

Ungaria vrea să facă o academie de fotbal şi lângă Oradea

de Covasna Media | 819 vizualizări

Emerich Ienei, sfătuitorul prim-ministrului Viktor Orban: „Au făcut un apel să facă o prietenie”

Pe modelul Sepsi OSK, la Sfântu Gheorghe, şi FK Csikszereda, la Miercurea Ciuc, Ungaria vrea să îşi deschidă o academie de fotbal şi lângă Oradea, iar cel care va superviza acest proiect va fi Emeric Ienei (81 de ani). Antrenorul cu care Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, la Sevilla, în faţa Barcelonei, a fost deja în Ungaria şi a discutat despre această academie cu apropiaţi ai premierului maghiar Viktor Orban, informează liga2.ro.

GSP a informat, joi, că Ienei şi-a dat acordul să-i fie consilier pe probleme de fotbal în România premierului ungar Viktor Orban, însă reputatul antrenor infirmă acest lucru. „Este exagerat să se spună că sunt consilier al dlui Viktor Orban. N-am devenit consilier al primului ministru, dar este adevărat că au venit (n.r. - emisari ai acestuia) ca să facă o academie de fotbal în jurul Oradei. Proiectul presupune înfiinţarea unui centru de copii şi juniori în apropierea Oradei, în drumul spre Satu Mare, şi bineînţeles că, fiind un oraş şi cu unguri, au făcut din Ungaria un apel să facă o prietenie şi să contribuie cu nişte jucători tineri în acest proiect”, a explicat Ienei pentru Bihoreanul.

Fostul antrenor al Stelei sau al naţionalei a spus şi care va fi rolul său în acest proiect„Am lucrat foarte mult în fotbalul românesc. Am fost contactat şi am fost la Budapesta, şi trebuia să ne întâlnim cu aceşti oameni care vor să facă această academie, dar dânsul (n.r. - Viktor Orban) a avut o întâlnire politică şi n-a mai putut veni”, a vorbit Emeric Ienei, care a precizat, însă, că a discutat, ulterior, la telefon cu şeful guvernului de la Budapesta.

Ungaria finanţează mai multe proiecte sportive în România, toate pe teritoriul aşa-numitului Ţinut Secuiesc, iar noul proiect ar extinde aria şi în regiunea Crişana, pe care maghiarii o numesc Partium.

Judeţul Bihor este reprezentat la nivel naţional de o singură echipă, Luceafărul Oradea, care activează în Liga 2 şi îşi desfăşoară meciurile de pe teren propriu la Sânmartin, lângă Oradea.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.