SPORT 22 martie 2018

Un nou sezon şi noi planuri pentru Csongor Szabó

de Covasna Media | 709 vizualizări

Campionatul Naţional de Raliuri „Dunlop“ se pregăteşte de startul într-un nou sezon care se anunţă mai mult decât disputat, cu multe echipaje noi la start, cu o serie de piloţi titraţi care revin pe probele speciale, dar şi cu multe maşini performante care vor fi implicate în luptele pentru podiumuri. Cu un număr de şapte etape, raliurile se vor desfăşura în unele din principalele centre de motorsport din România: Braşov, Cluj-Napoca, Arad, Bacău, Odorheiu Secuiesc, Iaşi şi Sibiu.

Cu un număr record de participanţi la start, Raliul Braşovului, etapă care deschide „balul“ din 2018, se desfăşoară în acest weekend în judeţul cu acelaşi nume, pe o lungime de peste 140 de kilometri cronometraţi. Tess Rally Braşov are loc, în acest sezon, în perioada 24 - 25 martie, cu zona de service amplasată în parcarea centrului comercial Coresi Shopping Center, acolo unde fanii urmăresc echipele tehnice la treabă.

În programul din 2018 al raliului, recunoaşterile traseului de concurs se vor desfăşura întreaga zi de joi şi vineri dimineaţă, ca mai apoi, vineri, între orele 13:00 şi 18:00, să se desfăşoare testele oficiale ale raliului, pe urcarea dintre Râşnov şi Poiana Braşov. Acesta este primul moment când fanii pot vedea piloţii în acţiune, în timp ce aceştia din urmă vor face ultimele modificări la setările maşinilor de curse. Cu startul festiv programat vineri seara, la ora 20:00, în Piaţa Sfatului, fanii vor avea numeroase oportunităţi pentru a povesti cu sportivii preferaţi.

Cu mai mulţi kilometri decât în anii trecuţi, Raliul Braşovului 2018 se va desfăşura pe celebrele probe speciale de asfalt de lângă Braşov, debutând sâmbătă, după ora 12:00, cu celebra urcare de pe „Poiana“, dintre Livada Poştei şi Poiana Braşov. Traseul raliului mai cuprinde coborârea pe acelaşi drum, care va avea loc duminică, după ora 16:00, dar şi parcurgerea secţiunii de drum dintre Poiana Braşov şi Râşnov, dintre Râşnov şi Predeal (Pârâul Rece) şi reginele raliului, „Babarunca“ şi „Cheia“, care vor avea loc duminică dimineaţa, pe drumul dintre Săcele şi Cheia. Unul din cele mai importante momente ale raliului, Braşov Rally Show, va avea loc sâmbătă, după ora 19:20, pe traseul pregătit de organizator special pentru fani, în centrul Braşovului.

Pentru Csongor Szabó şi Rareş Fetean, sezonul 2018 începe în forţă, echipajul Sonic Motorsport continuând evoluţiile cu Ford-ul Fiesta R2. Considerat de Csongor raliul „de casă“, Braşovul va fi prima provocare a echipajului în acest an, un sezon în care cei doi îşi doresc să progreseze constant, să devină campioni ai clasei 7 şi să obţină podiumul categoriei maşinilor cu 2 Roţi Motrice. „Suntem entuziasmaţi să începem un nou sezon care se anunţă interesant şi disputat. Suntem pregătiţi de start“, a spus Csongor, entuziasmat.

Pentru echipaj, perioada de acomodare s-a încheiat, cu o serie de teste efectuate înaintea raliului, acolo unde Csongor şi-a făcut „încălzirea“ pentru debutul sezonului. „Am efectuat înainte de Braşov o sesiune de teste la Sugaş, unde am mai desluşit din misterele maşinii. Încă mai avem de învăţat până să stăpânim maşina la fel de bine cum se întâmplă cu Suzuki-ul Swift, dar suntem pe drumul cel bun şi suntem pregătiţi de un start bun la Braşov. Ne propunem să continuăm progresul pe parcursul sezonului, să fim implicaţi în luptele de pe probele speciale constant şi, desigur, sperăm să reuşim să facem spectacol şi pentru fanii de pe margine“, a continuat Csongor.

Pentru echipaj, obiectivul principal al sezonului din punct de vedere al rezultatelor îl reprezintă titlul clasei 7, acolo unde Csongor şi Rareş vor concura cu Ford-ul Fiesta R2. „Ne dorim ca prin viteza şi ritmul pe care îl vom arăta pe probele speciale să ne impunem la finalul sezonului în cadrul clasei 7. Nu va fi uşor, vom avea de luptat pentru acest obiectiv, dar suntem determinaţi să îl obţinem. De asemenea, ne dorim cât mai multe podiumuri în clasamentul maşinilor cu 2 Roţi Motrice la cele 7 etape din calendar“, a încheiat Csongor.

„Începem un nou sezon cu entuziasm şi dorinţe de progres constant. Şi eu şi Csongor ne simţim tot mai bine în Fiesta R2, cu care sperăm să avem rezultate bune întreg sezonul, începând cu Raliul Braşovului. Prima etapă se anunţă una dificilă, ca de obicei, prin prisma concurenţei serioase şi a condiţiilor meteo care se anunţă schimbătoare, cu şanse mari de ploaie sau zăpadă. O să fim la start şi vom da tot ce avem mai bun pe probele speciale“, a spus Rareş, copilotul echipajului Sonic Motorsport.

Fanii motorsportului şi ai echipajului sunt aşteptaţi la Braşov în acest weekend pentru spectacol automobilistic, aproximativ 90 de echipaje urmând a se afla la start. Cum vremea se anunţă schimbătoare, derapajele şi show-ul oferit de echipaje va fi, cu siguranţă, prezent. „Braşovul este, că de obicei, imprevizibil. Există şanse să avem parte de ploi şi ninsori, care vor aduce şi mai mult spectacol pentru fani. Ne dorim ca spectatorii să nu se sperie de posibilele temperaturi scăzute şi să fie prezenţi pe probele speciale“, a transmis Csongor Szabó fanilor raliurilor.

În 2018, echipajul Csongor Szabó - Rareş Fetean este susţinut de Ferroli România, Brenntag, Szaboek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Gother Service şi partenerii media Observatorul de Covasna, RallyMax, We Radio.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.