SPORT 21 august 2019

Stăruința Zagon s-a desființat fără a... „stărui”

de Covasna Media | 1430 vizualizări

Una dintre echipele de tradiție din fotbalul județean, Stăruința Zagon, s-a desființat exact înainte de începerea ediției 2019-2020 a campionatului județean. Decizia edililor locali, finanțatorul formației, este absolut surprinzătoare, în contextul în care, să ne amintim, Stăruința Zagon obținuse, după barajul cu Zărnești (jud. Brașov), dreptul de a evolua în Liga a III-a.

Stăruința Zagon s-a înscris însă tot în liga a IV-a, iar la insistențele oficialilor Asociației Județene de Fotbal Covasna, echipa nu a fost sancționată și pecuniar de către Federația Română de Fotbal, pentru neînscrierea în eșalonul superior. 

Ulterior, fotbaliștii de la Stăruința Zagon au întărit echipa FC Păpăuți, una dintre rivalele istorice, dorința fiind, foarte probabil, de a bara accesul satelitului Sepsi OSK II, spre Liga a III-a. Atenție! Nu este vorba de dorința unei echipe de a juca în acel eșalon, ci de a-i împiedica pe cei din pepiniera clubului-fanion să aibă echipă la o divizie competitivă. 

Stăruința Zagon a fost dispusă în prima etapă, prin tragere la sorți, să joace chiar cu Sepsi OSK II Sf. Gheorghe, dar meciul, inițial amânat la cererea oaspeților, nu va mai avea loc. Stăruința nu a stăruit prea mult și... s-a desființat. Așa că țintarul Ligii a IV-a a fost refăcut.

Cei de la Sepsi OSK solicitaseră amânarea meciului deoarece era programat chiar în ziua în care echipa mare juca împotriva celor de la CFR Cluj.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.