SPORT 16 februarie 2018

Spectacol în All Star Game-ul masculin

de Covasna Media | 574 vizualizări

Arena Sepsi din Sf. Gheorghe a găzduit, miercuri seara, tradiționalul eveniment “BT All Star Game”, în care au evoluat sub lumina reflectoarelor cei mai valoroși și iubiți baschetbaliști din Liga Națională de Baschet Masculin. Și, deși rezultatul final al mult așteptatei confruntări dintre selecționatele SUD și NORD a contat doar pentru statistică, să menționăm pentru istorie că fluierul final al  celei de-a XVII-a ediții a “BT All Star Game” a consemnat victoria celor din Nord, cu scorul de 125-122 (30-35, 33-34, 31-26, 31-27) iar tânărul internațional român Bogdan Nicolescu a fost desemnat MVP. Concursurile specifice în care au fost puse la bătaie premii în valoare de 1.000 de euro din partea partenerului principal Banca Transilvania au fost adjudecate de Muhamed Pasalic (concursul de aruncari de 3 puncte) și de Camil Berculescu (concursul de slam-dunk), ultimul participând în calitate de invitat special și reușind o acțiune spectaculoasă peste Andrei Mandache, care a filmat cu telefonul mobil realizarea internaționalului de tineret.

Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale baschetului masculin românesc s-a derulat, miercuri seara, în Arena Sepsi din Sf. Gheorghe, prezentarea vedetelor alese pentru selecționatele NORD și SUD declanșând spectacolul stelar din cadrul “BT ALL STAR GAME 2018”. Atmosfera s-a înfierbântat în tribune încă de la debut, asistența aclamându-l și pe antrenorul echipei locale ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, Zoran Mikes, invitat să dea startul tradiționalei confruntări. Fără să stea prea mult pe gânduri, stelele din LNBM au declanșat pe teren o sarabandă de faze spectaculoase, oferind cu generozitate fanilor baschetului, și nu numai, mai multe slam-dunk-uri inedite, coșuri de la foarte mare distanta, alley-op-uri ingenioase, driblinguri fanteziste și nu în ultimul rând pase imprevizibile. Și chiar dacă viteza și intensitatea fazelor nu au fost similare unui meci din campionat, asistența a aclamat reușitele actorilor principali și a apreciat spectacolul de pe parchet. Ca și la edițiile anterioare, confruntarea baschetbalistică a fost pigmentată cu momente artistice oferite de trupele Dancing Dolls, One Beat și Powe Squad de la Palatul Copiilor din Sf. Gheorghe, dar și cu mult așteptatele concursuri specifice. În prima pauză, “BT ALL STAR 3 POINT CONTEST” a adus pe parchet un cvartet de aruncători de elită, Pasalic, Zekovic, Jeremic și Troupe demonstrând pe rând că sunt “lunetiști” de mare precizie. În cele din urmș, orădeanul Muhamed Pasalic a câștigat concursul de 3 puncte și a intrat în posesia premiului cel mare oferit de Banca Transilvania, în valoare de 1.000 de euro, dar și a unui echipament sportiv oferit de ANDU. Așteptat cu mare interes, “BT ALL STAR GAME SLAM DUNK CONTEST” a fost adjudecat chiar de invitatul special Camil Berculescu, internaționalul de tineret reușind să impresioneze juriul format din selecționerul României, Zare Markovski, și antrenorul campioanei LNBF, Zoran Mikes. În finala cu Gajovic, tânărul jucător a primit punctaj maxim din partea celor doi tehnicieni, astfel că Berculescu a intrat în posesia premiului cel mare oferit de Banca Transilvania, în valoare de 1.000 de euro, dar și a unui echipament sportiv oferit de ANDU. Ultima pauză a adus în cadrul “BT ALL STAR CONTEST” patru echipe formate din antrenorii Silvășan, Achim, Sapera și Fleșeriu, jucătorii Nicolescu, Kuti, Dragoste și Darwiche, precum și patru juniori de la CSS Sf. Gheorghe. Trecutul, prezentul și viitorul baschetului. A fost un concurs interesant, în care tinerii juniori locali s-au autodepășit, bucurându-se de fiecare clipă petrecută pe parchet alături de vedetele LNBM. În cele din urmă, chiar dacă echipa antrenorului Sapera s-a impus gratie procentajului maxim realizat de tehnicianul selecționatei SUD de la linia de aruncări libere, dar premiile oferite de ANDU au fost distribuite în mod egal.

A fost o seară a baschetului, în care rezultatul final al confruntării dintre selecționatele NORD și SUD, 125-122 (n.n. – statistica oficială poate fi vizualizată pe http://www.fibalivestats.com/u/FRB/832035), a contat doar pentru istoria statistică a celei de-a XVII ediții. La final, cea mai apreciată evoluție a fost cea a internaționalului Bogdan Nicolescu, desemnat câștigătorul trofeului MVP. În mod tradițional, și “BT ALL STAR GAME – SF. GHEORGHE 2018” s-a încheiat cu o impresionantă poză de grup sub o ploaie de baloane, urmată de alte poze și sesiuni de autografe acordate zecilor de copii care se bucurau că sunt alături de vedetele LNBM.

Tot pentru istorie, reamintim componențele celor două selecționate, stabilite în urma votului publicului, reprezentanților mass-media și a tehnicului din FRB:

SELECTIONATA SUD

1. LASER Tyler Amos (BC CSU Sibiu)

2. MARTINIC Goran (SCMU Craiova)

3. Georges DARWICHE (CSM Steaua Bucuresti Eximbank)

4. TROUPE Sylvanus Porter (BCMU FC Argeș Pitești)

5. DRAGOSTE Mirel Claudiu (BC CSU Sibiu)

6. PRATT Moneya Durell (BC CSU Sibiu)

7. PALICIUC Radu (BC CSU Sibiu)

8. SIRISCEVIC Ivan (SCMU Craiova)

9. KINNARD II Lawrence (BC CSU Sibiu)

10. ZEKOVIC Dragan (CSM Steaua Bucuresti Eximbank)

11. BACIU Catalin (CSM Steaua Bucuresti Eximbank)

12. AGAFONOV Andriy (BCMU FC Argeș Pitești)

Antrenori: Dan FLESERIU (BC CSU Sibiu) si Hristu SAPERA  (BCMU FC Argeș Pitești)

SELECTIONATA NORD

1. WATSON Giordan Lee (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)

2. KUTI Nándor Levente (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)

3. PASALIC Muhamed (CSM CSU Oradea)

4. MANDACHE Andrei (CSM CSU Oradea)

5. JEREMIC Mladen (BC SCM Timișoara)

6. NICOLESCU Bogdan (CSM CSU Oradea)

7. KROMAH Lasannah V (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)

8. GAJOVIC Goran (CSM CSU Oradea)

9. SAKIC Zelijko (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)

10. TOROK Rolland (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)

11. DIAZ Adrian Humberto (BC SCM Timișoara)

12. BARRO Ousmanne (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)

Antrenori: Cristian ACHIM (CSM CSU Oradea) si Mihai SILVĂȘAN (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca).

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.