SPORT 16 august 2014

Simona Halep, învinsă din nou dramatic de Şarapova

de Covasna Media | 609 vizualizări

Simona Halep, cap de serie numărul 2, a fost eliminată de Maria Șarapova, a cincea favorită, în sferturile turneului de tenis de la Cincinnati, de categorie Premier 5. Românca a pierdut la capătul unui meci dramatic, în fața rusoaicei, cu scorul de 6-3, 4-6, 4-6.

Simona Halep, cea mai bine clasată româncă din istoria WTA, a pierdut pentru a cincea oară în fața Mariei Șarapova. Este al treilea meci în trei seturi pierdut în acest an, toate trei în fața Șarapovei. Cu toate că a fost învinsă, românca a făcut un meci mare, evoluând cel puțin la fel de bine ca în finala Roland Garros, atunci când rusoaica o învingea cu scorul de 6-4, 6-7(5), 6-4.

Halep a dominat clar primul set și cu toate că în runda a doua a făcut 2-0 și meciul părea să se îndrepte spre o victorie a româncei, Șarapova a schimbat tactica și a câștigat nu mai puțin de 5 game-uri consecutiv. Halep a pierdut setul al doilea, iar setul decisiv l-a început din nou foarte bine, încrezătoare în forțele proprii. Experiența, dar și puținul noroc pe care Șarapova le-a avut în plus au contat în departajarea celor două tenismene. La scorul de 4-4 Șarapova a dat totul pe teren pentru a face break-ul, pe care în cele din urmă l-a și reușit. Ceea ce a urmat a fost un game câștigat de rusoaică, pe propriul serviciu, nu însă fără a avea emoții.

Învinsă din nou de Șarapova, românca a arătat o creștere evidentă de formă față de finala Roland Garros sau cea de la Madrid, în care a fost învinsă tot de rusoaică. Șarapova a fost stoarsă complet de energie în această partidă, iar duelul cu Halep s-a dovedit din nou a fi unul dintre cele mai grele de care are parte în circuitul WTA.

La finalul turneului de la Cincinnati Șarapova își va consolida poziția de lider în cursa pentru Turneul Campioanelor, Halep ocupând în continuare poziția a doua. Șarapova și Halep sunt cele mai în formă jucătoare din circuitul WTA în acest an, acumulând cele mai multe puncte.

Pentru performanța sa Halep va primi un cec în valoare de 54.170 dolari. Ea va pierde 35 de puncte având în vedere că turneul oferă mai puține puncte anul acesta. Astfel, Halep va avea 6750 puncte începând cu data de 18 august, ocupând în continuare locul 2 mondial.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.