SPORT 15 iulie 2009

Sfântu-Gheorghe investeşte în sport

de Covasna Media | 593 vizualizări
Ieri a avut loc, la Primăria municipiului Sfântu-Gheorghe, o şedinţă referitoare la proiectul de hotărâre care are în vedere sprijinul activităţii sportive de performanţă şi de masă din municipiu şi de administrare a fondurilor pentur Şcoala de Baschet „BBALL6”. Finanţarea a crescut de trei ori faţă de prima parte a anului, atât pentru structurile sportive cât şi pentru cele două patinoare achiziţionate la sfârşitul anului trecut. Astfel, 20 de asociaţii au

Ieri a avut loc, la Primăria municipiului Sfântu-Gheorghe, o şedinţă referitoare la proiectul de hotărâre care are în vedere sprijinul activităţii sportive de performanţă şi de masă din municipiu şi de administrare a fondurilor pentur Şcoala de Baschet „BBALL6”.

Finanţarea a crescut de trei ori faţă de prima parte a anului, atât pentru structurile sportive cât şi pentru cele două patinoare achiziţionate la sfârşitul anului trecut. Astfel, 20 de asociaţii au beneficiat de acordare de fonduri, înaintând aproximativ 50 de proiecte. Din totalul bugetului de 16. 000 de lei, Şcoala de Baschet a fost primul proiect finanţat, cu 2. 500 de lei, aceşti bani trebuind a fi justificaţi printr-un raport de activitate prezentat în prealabil în şedinţă.

Organizatoarea şi preşedinta taberei de baschet, Vass Ildiko, a declarat că „taberele internaţionale sunt foarte importante pentru că avem o echipă de Divizia A şi este aproape imposibil să obţii o echipă la acest nivel”. Cea mai mare parte din bani a fost cheltuită cu ocazia turneului internaţional de la Viena. De asemenea, o altă realizare a fost şi amplasarea coşurilor de baschet la Şcoala „Ady Endre” , precum şi la Şcoala Generală „Nicolae Colan”.

În stadiu de proiect se află asfaltarea terenului la Şcoala Generală „Nicolae Colan”, precum şi prelungirea acestuia cu încă 4-5 terenuri în vederea construirii unui complex de baschet şi cooptarea a încă patru antrenori, în funcţie de fondurile ce vor fi primite anul viitor.

O noutate în domeniul sportiv este că, pe viitor, directorii şcolilor vor trebui să permită desfăşurarea activităţilor sportive pe terenurile de sport, pentru grupurile organizate din afara şcolii. „Clubul Sportiv Şcolar ” şi „Clubul Sportiv Electrica” sunt încă două asociaţii care au primit sume importanteaproximativ 10. 000 de lei.

La final, preşedintele Comisiei pentru Tineret şi Sport, Mădălin Guruianu, a declarat : „Mie mi se pare esenţial că o jucătoare de nivelul doamnei Ildiko se ocupă de tinerii sportivi şi cred că sumele pe care le dăm sunt în continuare prea mici pentru cât ar merita”. La şedinţă au participat Mădălin Guruianu, Bodor Lorand, membru al comisiei, Miklos Zoltan, secretar al comisiei, precum şi Vass Ildiko - organizatoarea taberei şi directorul acesteia, Janoszi Ferencz.

Anddra Haliciu

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.