SPORT 19 aprilie 2015

Sepsi-SIC, vicecampioană naţională la baschet feminin

de Covasna Media | 771 vizualizări

CSM Târgovişte câştigă un nou titlu de campioană a României la baschet feminin şi cel de-al doilea consecutiv, după ce au terminat finala cu Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe cu 3-2 la general, fiind condusă după primele 2 meciuri cu 2-0. Ajunse în meciul decisiv, Târgovişte şi Sepsi s-au întâlnit duminică în Sala Sporturilor „Szabó Kati”, acolo unde oaspetele au câştigat cu 72-65.

CSM Târgovişte a pornit meciul ca din tun, reuşind să pună un avantaj destul de consistent între ele şi adversare. Mai exact, formaţia vizitatoare şi-a ajudecat sfertul inaugural la 9 puncte diferenţă, scor 25-16. Actul secund s-a scurs într-o notă echilibrată, cu cele două formaţii mult mai prudente pe ambele faze de joc. În cele din urmă, cea de-a doua secvenţă le-a revenit gazdelor, care s-au impus cu un avantaj minim, 18-17. Astfel, la pauza mare, tabela indica 42-34 în favoarea jucătoarelor de la Târgovişte.

După revenirea de la vestiare, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a început cursa de urmărire, însă CSM a reuşit să se desprindă şi mai tare. După 4 minute scurse din actul cu numărul 3, Givens şi compania aveau un ecart de 13 puncte, scor 51-38. Totuşi, apoi a urmat o cădere şi în jocul celor de la CSM, nereuşind minute bune să mai scuture plasa adversarelor. De cealaltă parte, Sepsi a mai marcat în tot acest timp 7 puncte, aducând scorul la 45-51. La finalul sfertului 3 tabela arăta 48-53, iar ultimul coş al secvenţei avea să fie marcat de Jeffery de la mare distanţă.

Actul decisiv a fost inaugurat de Târgovişte printr-un coş marcat de Ancuţa Stoenescu, care a scuturat plasa din spatele semicercului, 48-56. Din acel moment a urmat un nou declin al oaspetelor, care preţ de 3 minute nu au mai marcat deloc, în timp ce trupa alb-verde a înscris nu mai puţin de 11 puncte consecutive, trecând astfel în avantaj pe tabelă, scor 59-56. Ulterior, a urmat o cădere inexplicabilă a celor de la Sfântu Gheroghe, care a permis celor de la Târgovişte să treacă din nou la timona jocului, 69-63, scor consemnat cu 3 minute rămase jucat. De această dată, campioanele în exerciţiu nu au mai cedat avantajul, reuşid să se impună în final la 7 puncte diferenţă, scor 72-65, devenind astfel din nou campioană naţională a baschetului feminin românesc.

C. Givens cu 22 de puncte (4 recuperări, 6 pase decisive) a fost cea mai bună jucătoare de la CSM Târgovişte, fiind urmată de M. Coker 14 (7 recuperări), P. Green 13 (7 recuperări), P. Poole 12, A. Stoenescu 7, J. Watson 2 şi A. Huţanu 2. Punctele echipei din Sfântu Gheorghe au fost marcate de J. Jeffery 16 (12 recuperări), S. Murphy 16 (9 recuperări), T. Marshall 15 (6 recuperări), F. Paşcalău 8 (7 recuperări), A. Părău 8 (6 pase decisive) şi T. Harrison 2.

CSM Târgovişte a pornit în această finală cu şansa a doua, după ce Sepsi a câştigat sezonul regulat, avea avantajul terenului propriu, dar şi avantajul moral după ce au câştigat ambele partide cu CSM din localitate. Trupa lui Zoran Mikes a început seria în forţă cu 2-0 la general, însă gruparea pregătită de Dan Fleşeriu a egalat seria, iar acum s-a impus în decisiv, trecându-şi în palmares cel de-al 11-lea titlu de campioană din istoria clubului.

(totalbaschet.ro)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
maria, 20 aprilie 2015
Dupa valoare trebuia sa fim pe locul trei, deoarece Targoviste si Atadul erau peste noi in campionat, dar am avut noroc in finala cupei romaniei cu cavalerii fluierului iar in finala cu Targoviste citeste integral
nelu, 20 aprilie 2015
Ce ma bucur ca va tras-o cei din Targoviste deoarece si voi ati furat cupa aradului prin frauda cu albitrii
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.