SPORT 8 ianuarie 2018

Sepsi SIC s-a impus în derby-ul de la Alexandria

de Covasna Media | 836 vizualizări

Echipa feminină de baschet Sepsi SIC Sf. Gheorghe a câștigat primul meci din 2018, contând pentru Liga Națională. Într-o deplasare la Sala Sporturilor din Alexandria, județul Teleorman, formația noastră s-a impus în fața echipei situate pe locul secund în clasament, CSB Teleorman Alexandria, cu scorul de 80-64 (21-22, 18-11, 18-14, 23-17).

Diferența s-a creionat, în primul rând, la capitolul condiție fizică. Gazdele au avut o bancă de rezerve scurtă, ele neputând să opereze schimbările de jucătoare în pas egal cu formația noastră. Pe de altă parte, baschetul colectiv prestat de Sepsi SIC, precum și abilitățile individuale ale unor jucătoare (aruncări de trei puncte, intercepții, recuperări ofensive, apărare mixtă), au contribuit la un succes meritat. La acestea se adaugă și execuțiile tehnice de mare finețe ale Ancuței Stănescu, de exemplu, care, în două cazuri, a marcat coșuri de 3 puncte în momente sensibile ale jocului, demoralizându-le pe gazde. Diferența de talie și-a spus și ea cuvântul, raportul capacelor fiind sugestiv în acest sens: 5-0 în favoarea Sepsi SIC Sf. Gheorghe.  

Trebuie însă să recunoaștem, corect, că diferența de 16 puncte este cam mare în raport cu modul în care s-a jucat, însă acest lucru nu știrbește cu nimic din meritele echipei covăsnene care a demonstrat, încă odată, că pe plan intern nu găsește rival.

Iată cum arată liniile statistice ale baschetbalistelor noastre: Annemarie Gödri-Părău (5 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive, un capac), Teodora Neagu (2 puncte, o pasă decisivă), Dominique Marshall (18 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și un capac), Adrienne Webb (12 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție), Melinda Kress (6 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive și un capac), Andreea Huțanu (2 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, un capac), Tünde Kilin (2 pase decisive), Ancuța Stoenescu (19 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție), Nathalie Fontaine (8 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție și un capac), Danielle Hamilton Carter (4 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție), Ruzanka Dzankic (4 puncte și 2 pase decisive).

Antrenorul Zoran Mikes a mai introdus-o în teren, pentru cinci secunde, pe junioara Edit Jankos.

La partidă au asistat peste 1000 de spectatori, iar acest aspect va face obiectul unui material separat, pe care îl vom publica în ediția noastră tipărită de mâine.

Aceasta a fost a unsprezecea victorie a echipei noastre, care conduce detașat în ierarhie.

În acest week-end s-au mai disputat câteva partide din Liga Națională de Baschet Feminin, ale căror rezultate sunt următoarele:

FCC ICIM Arad – SCM Timișoara 93-80

UPM BC Sirius Tg. Mureș – CSM Satu Mare 67-89

CS Universitatea Alba Iulia – CSTBv Olimpia Brașov 66-70

Clasamentul LNBF:

1.

ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe

11/0

22

2.

CS Municipal Satu Mare

9/3

21

3.

CSBT Alexandria

7/4

18

4.

CS Universitatea Alba Iulia

6/6

18

5.

FCC ICIM CSB Arad

5/7

17

6.

CS SCM Timisoara

4/8

16

7.

CSTBv Olimpia Brasov

5/5

15

8.

Universitatea Cluj-Napoca

3/8

14

9.

UPM BC Sirius Tg Mures

1/10

12

10.

CS Phoenix Galati

0/0

0

 

CS Phoenix Galați s-a retras din campionat și, conform regulamentului, rezultatele acestei echipe au fost anulate.

Nu ratați ziarul nostru de mâine în care vom detalia, pe larg, ”meciul” galeriei Sepsi SIC Sf. Gheorghe, disputat la Alexandria.

La Mulți Ani!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.