SPORT 14 decembrie 2017

(Update) VIDEO Sepsi Sf. Gheorghe a învins Olympiakos (59-55), în faza play-off a EuroCup

de Covasna Media | 679 vizualizări

La în fața unei Sepsi Arena arhipline, cu tribunele populate de aproape 2.500 de spectatori, echipa feminină de baschet Sepsi SIC Sf. Gheorghe a reușit o victorie istorică pentru sportul românesc. În play-off-ul EuroCup Women, Sepsi SIC a depășit campioana Greciei, pe redutabila Olympiakos Pireu, cu scorul de 59-55 (10-18, 23-13, 8-16, 18-8).

Echipa noastră a jucat excelent sferturile pare din meci, grație cărora și-a asigurat victoria. Covăsnencele au condus la pauza mare cu 33-31, iar victoria finală s-a realizat după o revenire senzațională, cu un parțial de 14-2 pe încheierea de meci.

Toate baschetbalistele noastre s-au dăruit exemplar și au jucat fenomenal. Antrenorii Zoran Mikes și Zoltan Samoilă s-au bazat pe următoarea formulă: Adrienne Webb (12 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă), Nicole Fontaine (8 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție și un capac), Tünde Kilin (2 puncte, 0 recuperare, 2 pase decisive, o intercepție), Danielle Carter (o pasă decisivă), Ruzanka Dzankic (3 recuperări, o pasă decisivă), Marina Kress (7 puncte, 13 recuperări, o pasă decisivă), Dominique Marshall (14 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă), Annemarie Gödri-Părău (16 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție, un capac), Ancuța Stoenescu (o recuperare) și Andreea Huțanu.

La finalul jocului, spectatorii au aruncat în teren jucării și mingi de baschet, într-o acțiune caritabilă de sărbători, atmosfera fiind una de poveste.

Returul va avea loc la Atena, pe 21 decembrie. Judecând în ansamblu, avantajul de patru puncte este unul fragil, dar merită să credem în șansele echipei noastre care, foarte probabil, nu și-a consumat toate resursele la acest meci.

Oricum, pentru baschetul feminin românesc din perioada contemporană, victoria contra campioanei din Vechea Eladă este, indubitabil, cel mai mare rezultat obținut.

Felicitări!

Cristian Frisk

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.