SPORT 7 martie 2018

Schimbări majore pentru baschetbalistele din Tg. Secuiesc

de Covasna Media | 616 vizualizări

Federația Română de Baschet a schimbat din mers regulile de desfășurare ale Campionatului Național feminin U20. Dacă inițial, după cele patru turnee preliminare se vehicula ideea de a se organiza un turneu final, în care echipele plecau de la zero, acum lucrurile s-au modificat. Vor fi doar patru turnee, organizate de către fiecare echipă, fără turneu final.

Până acum s-au organizat întrecerile de la București, Sala Polivalentă Rapid, respectiv Târgoviște. Au rămas să fie gazde echipele KSE Tg. Secuiesc și Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Oradea.

Punctajul după cele patru turnee se va cumula, alcătuindu-se, în această bază, clasamentul final. KSE tg. Secuiesc a câștigat trei meciuri până acum și, cu 9 puncte, împarte poziția secundă cu Rapid București.

Cum echipa bihoreană este mult mai slabă, rezultă clar că echipa KSE Tg. Secuiesc și-a asigurat, virtual, o medalie în această competiție.

La nivel de seniori, echipa feminină KSE Tg. Secuiesc, prezentă în turneul semifinal al Ligii I, este aproape de a promova, volens-nolens, pe prima scenă a baschetului românesc. Se pare că Federația Română de Baschet dorește să comaseze cele 10 echipe care actualmente se află în elită, cu cele 8 care au atins faza semifinală în eșalonul secund.

Ar rezulta, conform unor păreri, o ligă cu 18 echipe, a cărei primă fază va însemna turnee regionale de câte 6 echipe. După aceea, primele trei s-ar duce în prima grupă valorică, în timp ce restul s-ar bate pentru evitarea retrogradării.

Această ipoteză este, momentan, doar la stadiul de propunere, nefiind agreată de către toate echipele.

Vom reveni cu amănunte asupra acestei situații inedite care se prefigurează pe firmamentul baschetului românesc.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.