SPORT 30 aprilie 2018

(Update) Scandal cu fanii dinamoviști

de Observatorul de Covasna | 3709 vizualizări

La finele meciului din play-out-ul Ligii I la fotbal, Sepsi OSK - Dinamo București (2-0), un fan bucureștean s-a infiltrat în tribuna localnicilor, a luat de pe gard un steag cu însemnele naționale ale Ungariei și a încercat să fugă spre aripa de tribună unde erau masați suporterii dinamoviști.

Suporterul rebel a fost imobilizat de forțele de ordine, însă acest lucru i-a înfuriat pe ceilalți susținători ai oaspeților, care au rupt gardurile de protecție în încercarea de a-l salva pe colegul lor. Pe pista de atletism s-a creat un meleu în care stewarzii au intervenit în forță, utilizând gaze lacrimogene pentru liniștirea spiritelor. În mijlocul evenimentelor a fost prins și directorul sportiv dinamovist, fostul internațional Ionel Dănciulescu, care a primit un jet în plină figură, însă starea sa de sănătate este stabilă.

Gestul fanului dinamovist are o conotație clară. Atunci când o galerie își pierde simbolul, ea este obligată de legile nescrise ale suporterilor să se desființeze. Steagul arborat de galeria covăsneană nu a fost recuperat, iar suporterii alb-roșiilor din Capitală deja au postat fotografii cu acel drapel ca pe un trofeu, pe diverse rețele de socializare.

Nagy Lázár József, reprezentant al galeriei Sepsi OSK Sf. Gheorghe, a declarat în exclusivitate pentru Observatorul de Covasna: „Nu se pune problema să ne desființăm. Acel fan a luat un drapel al Ungariei, însă simbolul nostru este steagul Szekély Légió. Dacă acel steag ne-ar fi fost furat, atunci lucrurile erau grave. Noi însă ne punem o altă problemă și semnalăm o neglijență a forțelor de ordine. Nu știu cum a putut acel om să alerge peste 100 de metri și să nu fie oprit de nimeni. Este inadmisibil ca el să se plimbe ca pe bulevard și să nu intervină nimeni. Sunt însă mândru de comportamentul galeriei noastre, care nu a ripostat. Noi mergem la meci să ne bucurăm de fotbal, nu să ne luptăm cu cineva”, a încheiat interlocutorul nostru.

Din nefericire, președintele Sepsi OSK Sf. Gheorghe, László Diószegi, nu a răspuns la apelul nostru telefonic, pentru o discuție pe marginea acestui subiect.

Redacția Observatorul de Covasna își exprimă regretul pentru astfel de incidente și își manifestă dezacordul cu privire la acest tip de conduită. Pe de altă parte, am vrea să îi liniștim pe suporterii echipei noastre deoarece, în mod logic, incidentul de pe Stadionul Municipal din Sf. Gheorghe, fiind provocat de către suporterii oaspeți, nu ar trebui să producă repercusiuni asupra formației covăsnene. Deci o eventuală suspendare a terenului nu este posibilă, în opinia noastră, așa că Sepsi OSK va continua să joace acasă, cu 5000 de oameni în tribune, la fiecare meci.

Cristian Frisk

 

 

 

Cristian Frisk

Foto: Telekomsport.ro

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.