SPORT 16 august 2017

S-a încheiat Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc

de Covasna Media | 663 vizualizări

Rutierul austriac Patrick Bosman, de la Hrinkow Advarics Cycleang, a câștigat Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc, ediția a XI-a. Ultima etapă a fost adjudecată de austriacul Markus Kopfauf, de la echipa WSA Greenlife.

Runda de final, denumită 3B pentru a o diferenția de contratimpul matinal, s-a desfășurat în Miercurea Ciuc și în jurul municipiului reședință al județului Harghita. Cu puțin după start, rutierul Stelei, Daniel Crista a evadat din pluton – avansul lui maxim a fost de 1 minut și 40 secunde –, însă a fost prins din urmă la întoarcerea în Miercurea Ciuc dinspre Frumoasa. La ieșirea din Miercurea Ciuc spre Sâncrăieni, alți cinci rutieri au atacat și au reușit să se desprindă de pluton, avansul lor crescând la 5 minute. Însă, atunci când plutonul a ajuns înapoi în Miercurea Ciuc, dinspre Leliceni, avansul fugarilor a început să scadă. În penultima tură din circuitul stradal de la Miercurea Ciuc, din grupul fruntaș s-a desprins Markus Kopfauf, cel care a câștigat subetapa în fața lui Stevan Klisurič și a lui Csaba Pályi.

Echipa austriacă Hrinkow Advarics a ales o tactică reușită în ultima etapă, în evadări nelăsând rutierii oponenți să amenințe victoria finală a lui Patrick Boșiman. Pe locul secund s-a clasat coechipierul lui Boșiman, Christian Mager, iar podiumul rundei s-a completat cu Cristian Răileanu, component al naționalei Moldovei.

Premiații Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc, ediția a XI-a

Câștigătorul Turului - Tricoul ING Service: Patrick Bosman (Hrinkow) care a pedalat în Ținutul Secuiesc 11 ore, 37 de minute și 43 de secunde. Pe locul secund în clasamentul general a fost Christian Mager, cu un ecart de 7 secunde, iar pe locul al treilea a sosit moldoveanul Nicolae Tanovițchii, legitimat la echipa continentală harghiteană Tușnad Drag Cycling, cu o întârziere de 13 secunde față de lider.

Cel mai bun sprinter - Tricoul roșu-negru Szeklerland: Christian Mager (Hrinkow), secondat de Nicolae Tanovițchii și de Markus Kopfauf.

Cel mai bun cățărător - Tricoul argintiu Csíkszereda: Maxim Rusan (MLD), urmat în ierarhie de Cristian Răileanu și Serghei Mocan, ultimul din Ucraina.

Cel mai bun rutier U23 - Tricoul albastru Tușnad: Morand Vermiale (Arbor) urmat de ungurul Attila Valter și ucraineanul Anatol Budai.

Cel mai bun român - Tricoul galben Ciuc Radler: Crista Daniel (Steaua), urmat de Cosmin Bidilici și Valentin Pleșea.

Cel mai bun rutier maghiar - Tricoul verde Agenția Națională de Turism din Ungaria: Valter Attila (Cube Csömör). Pe podium s-au mai clasat, la această categorie, Gergely Kiss și Daniel Dina.

Cea mai bună echipă - Tricoul alb Amigo&Intercost Catline: Hrinkow Advarics Cycleang (AUT). A doua a fost echipa națională a Serbiei, iar a treia Cube Csömör. Tușnad Drag Cycling Team s-a situat pe locul 6, iar Steaua, pe 7.

Ediția a XI-a a Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc a pornit cu un contratimp în centrul orașului Sf. Gheorghe, după care, în prima etapă, caravana a tranzitat județul Covasna, intrând apoi în Harghita.

Cristian Frisk

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.