SPORT 16 octombrie 2013

România merge la barajul pentru Cupa Mondială de fotbal din Brazilia

de Covasna Media | 662 vizualizări

România merge la barajul pentru Cupa Mondială din Brazilia, după ce a învins Estonia cu scorul de 2–0 grație golurilor lui Marica, dar și mulţumită victoriei din deplasare a olandezilor contra Turciei, scor 0–2. Golurile au fost marcate de Robben și Sneijder. Posibilii adversari ai României sunt Croația, Portugalia, Ucraina şi Grecia.

Final perfect de preliminarii pentru naţionala de fotbal a României, tricolorii obţinând calificarea la barajul pentru Cupa Mondială după o pauză de 12 ani. Tricolorii au stat la mâna rezultatului de la Istanbul, unde s-a jucat Turcia - Olanda, dar şi-au făcut treaba în meciul în care au fost implicaţi direct, cu Estonia, şi au câştigat cu scorul de 2-0 pe Arena Naţională.

A fost o victorie la care totuşi tricolorii nu au fost însă foarte conectaţi, fiind mai atenţi la ce se petrece în cealaltă partidă. După ce Arjen Robben a deschis scorul în capitala Turciei, iar Sneijder a consolidat avantajul Olandei fotbaliştii noştri au jucat mai mult la trecerea timpului, creându-şi puţine ocazii şi stârnit pe alocuri iritarea fanilor veniţi la stadion să vadă fotbal.

Totuşi, tricolorii nu au scăpat niciun moment jocul din mână, iar Marica a deschis scorul în minutul 30, din penalty, şi tot el a securizat victoria, cu o lovitură de cap, din centrarea lui Măţel, în minutul 81.

Graţie acestui rezultat şi victoriei cu 2-0 a Olandei, în Turcia, tricolorii merg astfel după 12 ani din nou la barajul pentru calificarea la un turneu final al Campionatului Mondial de Fotbal. Tragerea la sorţi a meciurilor de baraj va avea loc pe 21 octombrie, iar partidele se vor juca în dublă manşă, pe 15 şi 19 noiembrie. Potenţialele adversare ale naţionalei României sunt Croaţia, Portugalia, Ucraina şi Grecia.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.