SPORT 21 noiembrie 2018

Rezultatele echipelor de baschet în Cupa României

de Covasna Media | 549 vizualizări

Arena de Baschet din București a găzduit primele patru turnee ale Cupei României la feminin, varianta 3X3. Dacă despre rezultatele din primele două turnee am informat, astăzi alocăm spații pentru enumerarea scorurilor din turneele 3 și 4 la care au luat parte, în calitate de competitoare în Liga Națională de Baschet Feminin, Sepsi SIC Sf. Gheorghe și KSE Tg. Secuiesc.

În turneul 3, Sepsi SIC a început cu o victorie în fața celor de la CSM Târgoviște, 14-12, pierzând apoi cu FCC ICIM Arad, 14-10. În sferturile de finală, covăsnencele au învins dramatic, la limită, puternica Phoenix Constanța cu 21-20. Semifinala cu Rapid a fost câștigată cu 21-19, iar în ultimul act am cedat în fața celor de la CSM Satu Mare, cu 17-15.

În același turneu, KSE Tg. Secuiesc a pierdut meciurile din grupe: 12-19 cu CSU Oradea și 14-21 cu CSM Satu Mare.

Turneul al patrulea a avut următoarea desfășurare, din perspectiva echipelor covăsnene. KSE Tg. Secuiesc a trecut de Olimpia CSU Brașov cu 15-8 și de Universitatea Cluj cu 12-10, după care a câștigat în partida cu CSM Alexandria, scor 17-16.

Sepsi SIC Sf. Gheorghe și-a luat revanșa în fața celor de la CSM Satu Mare, scor 21-18, învingând apoi și pe CSU Oradea, 21-16. Ambele echipe s-au calificat în sferturile de finală, acolo unde au fost, de altfel, eliminate din competiție.

KSE Tg. Secuiesc a pierdut contra celor de la FCC ICIM Arad cu 21-16 în timp ce Sepsi SIC Sf. Gheorghe a fost depășită de CS Agronomia București cu 15-7.

Sepsi SIC Sf. Gheorghe s-a bazat pe următorul cvartet: Anca Sipoș, Nora Demeter, Renáta Kovács și Viorela Rus.

KSE Tg. Secuiesc le-a avut în componență pe Bölöni Noemi, Ramona Dănălache, Holinka Hanna și Kovács Kincső.

Turneele disputate au adus puncte jucătoarelor în ratingul mondial pentru calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, din 2020. Cupa României este și criteriu de selecție pentru echipa națională a României. Luna decembrie mai programează două turnee, iar alte patru vor fi în februarie 2019. Turneul semifinal al Cupei României va avea loc în 25 mai 2019, iar turneul final cu decernarea trofeului pe 26 mai 2019.

Conform regulamentului, au drept de participare doar jucătoare cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.