SPORT 25 ianuarie 2018

Rezultatele „Cupei Unirii” la Fotbal-tenis în sală

de Covasna Media | 1680 vizualizări

Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (Sf. Gheorghe) și Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, Asociaţia Culturală „Cetatea Dacică-Valea Zânelor” din Covasna, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna şi  Primăria Întorsura Buzăului, au organizat în Sala de Sport „Valeriu Bularca” și Sala de Sport a Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” din oraşul Întorsura Buzăului, competiţia sportivăCupa Unirii”, Ediţia a III-a, la fotbal-tenis în sală, 21.01.2018.

În cadrul proiectului „Cupa Unirii” la Fotbal-tenis au fost organizate următoarele activități: Turneul de fotbal-tenis pe echipe (3+1) adresat amatorilor; Expoziţia foto-documentară ”Mica Unire”, Campania „Uniţi pentru viaţă!” de informare a adulţilor, în special a părinţilor, cu privire la serviciile oferite de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna și comemorarea campionului mondial la lupte libere - Valeriu Bularca (1931-2017), născut la Întorsura Buzăului.

Turneul de fotbal-tenis pe echipe adresat amatorilor

La startul proiectului cultural-sportiv „Cupa Unirii la Fotbal-tenis”, Ediţia a III-a, 21 ianuarie 2018, s-au înscris 8 echipe formate din tineri, vârstnici și adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 60 ani.

Pentru derularea în bune condiții a evenimentului sportiv, în regulamentul competiţiei au fost prevăzute meciuri pe sistemul 2 din 3 seturi. Echipele au fost împărţite în două grupe preliminare (Aşi B), fiecare grupă fiind formată din 4 echipe. După meciurile jucate în faza grupelor, ocupantele primelor două poziţii în clasament s-au calificat în faza superioară a competiţiei.

  1. - este formată din jucători de fotbal care au evoluat sau evoluează la echipa de fotbal cu același nume (Boricean Flavian, Covaciu Alex, Baciu Adrian, Neagovici Dan).
  2. Hotel Clermont – este formată din angajații acestei companii hoteliere din orașul Covasna (Cășunean Vlad, Muntean Adrian, Cândea Marian).
  3. – câștigătoarea primelor două ediții ale Cupei Unirii (2016-2017), este formată din voluntarii acesti firme de exploatare a nisipului în cariera de la Zoltan, comuna Ghidfalău (Leu Ionel, Baciu Ovidiu, Drăgoi Ion-Eduard).
  4. – este formată din jucătorii de fotbal care au evoluat la echipa Întreprinderea de Piese pentru Tractoare Întorsura Buzăului (înainte de 1989) în Divizia C a Campionatului Național de Fotbal (Teacă Alexandru și Iagăr Constantin) și doi voluntari (Gavrilă Emilian și Banciu Constantin).
  5. MNCR – este formată din angajați și voluntari ai Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni din Sfântu Gheorghe (Buzea Dan, Soare Marius, Moldovan George).
  6. ACCDVZ – este formată din membrii asociației culturale Cetatea Dacică – Valea Zânelor din localitatea Covasna (Vlad Adrian, Grecu Ion, Cimpoi Cristian).
  7. – este formată din profesori și foști elevi ai acestei unități de învățământ liceal din orașul Întorsura Buzăului (Zărnescu Dragoș, Crisbășan Marian, Stroie Bogdan).
  8. ARAS – echipă formată din jucători de fotbal din Brașov de categorie old boys (Pitiș Gheorghe, Nicolaescu Dan, Bobolicu Vasile, Petre Marius și Marius Cristian).

 

AXON și ACCDVZ, finalistele ediției

Echipa Axon, câștigătoarea primelor două ediții ale Cupei Unirii (2016-2017) a pornit cu statutul de favorită la câștigarea turneului și în acest an. Echipa ACCDVZ s-a calificat pentru prima oară în finala acestui turneu și avea statutul de outsider la câștigarea cupei.

Finala a fost dominată de la un capăt la altul de echipa Axon care s-a mobilizat exemplar şi a reuşit să puncteze în majoritatea momentelor importante de joc. Echipa ACCDVZ a încercat să facă față ritmului impus de jucătorii echipei Axon, fără a avea însă sorți de izbândă.

Cu această victorie echipa Axon câștigă pentru a treia oară consecutiv turneul de tenis cu piciorul Cupa Unirii de la Întorsura Buzăului și își păstrează statutul de echipă neînvinsă la acest tip de competiție adresată amatorilor.

Felicitări jucătorilor și coordonatorilor acestei echipe!

Clasamentul competiției

Locul IAXON (Sf. Gheorghe)

Locul II – ACCDVZ (Covasna)

Locul III – CLERMONT (Covasna)

Locul IV – ARAS (Brașov).

 

Nu s-au jucat meciuri de departajare pentru ocuparea locurilor 5-8. Clasamentul s-a realizat pe baza punctelor acumulate de aceste echipe în faza grupelor.

Locul V - Colegiul Național ”Mircea Eliade” (Înt. Buzăului)

Locul VI - I.P.T. (Întorsura Buzăului)

Locul VII - A.S. Ciucaş (Înt. Buzăului)

Locul VIII - Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (Sf. Gheorghe).

 

Festivitatea de premiere

Organizatorii au oferit echipelor participante în cadrul festivităţii de premiere, cupe și medalii pentru locurile I-IV (asigurate de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna) și diplome de participare pentru toate echipele prezente la turneu. Cu această ocazie au fost aduse mulţumiri participanților pentru spectacolul sportiv oferit pe parcursul întrecerii şi partenerilor pentru sprijinul acordat în organizarea acestei ediții a “Cupei Unirii” la Fotbal-tenis.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.