SPORT 28 mai 2015

Programul complet al Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1045 vizualizări

Cei cărora le place sportul au multe motive să se bucure în acest weekend, când se desfășoară „Zilele Sportive” la Sfântu Gheorghe. Evenimentul a început joi și ține până duminică, 31 mai. Organizatorii ne-au informat că și în această ediție vor fi prezentate multe sporturi noi pentru orașul nostru și că programul este unul diversificat. „Anul acesta am ajuns la ediția a IX-a. Ca în fiecare an, vom desfășura majoritatea competițiilor pe stadion și în sălile sportive. Avem 55 de programe la organizarea cărora participă 35 asociații. Vom avea demonstrații din sporturi mai puţin cunoscute la noi, cum ar fi capoeira, fotbal american, scrimă sau korfball. Sâmbătă, organizăm un maraton de fitness de mare amploare la care participă toate cluburile de aerobic, zumba, kangoo etc. din localitate și, după-amiază, tot sâmbătă, vom avea o competiție pentru motocicliști, Enduro challenge. Duminică este ziua dedicată familiilor. Copiii pot să călărească gratis sau să încerce tiroliana. Avem de asemenea și concerte: vineri, Deejay White și sâmbătă, trupa Fresh, din Întorsura – ambele de la ora 20:00”, ne-a declarat directorul CSŞ Sfântu Gheorghe, Nemes Áron.

Focul de tabără, ciclismul, bowlingul și tenisul cu piciorul sunt doar câteva dintre principalele atracții ale evenimentului sportiv, al cărui program complet vi-l punem la dispoziție în cele ce urmează:

Vineri, 29 mai

Stadionul Municipal

18.00 Fotbal Liga a III-a: Sepsi OSK – Cetatea Tg. Neamţ, în ultima etapă a sezonului.

20.00 Sports Party – Deejay White

22.00 Foc uriaş de tabără

Sala de sport din strada Vânătorilor

17.00 Cupa de fotbal a pedagogilor – conform regulamentului de minifotbal, pot participa şi fete la joc.

Sala Sporturilor Szabó Kati

16.00 Cupa de handbal băieţi – participă băieţi juniori II.

19.30  Finala Campionatului Județean de Baschet Amator, meciul 1: Bad Boys – Da Bomb

Alte locaţii:

14.00 Deschidere expoziție de sculpturi din lucrările profesorului de gimnastică Dobolyi Gyula

15.00 Cupa de fotbal pentru fete – clasele V-VIII si IX-XII pe terenul sintetic din Liceul de Artă „Plugor Sándor”

17.00 Bowling – Centrul Bobowling

 

Sâmbătă, 30 mai

Stadionul Municipal

10.00 Tenis cu piciorul, stadion, înscrierile se fac la faţa locului, concurs pentru echipe pe perechi

10.00  Maraton fitness: aerobic pentru copii – instructor Kelemen Szende. Locaţia: scena fitness. În continuu aerobic, taebo, kangoo, demonstraţii de zumba, oricând, oricine poate să participe

10.00 Aeromodelism – Stadion, întrecerea şi parada aeromodelelor cu telecomandă.

10.00 Slackline – un sport extrem, asigură flexibilitate, relaxare, creativitate, concentrare, echilibru şi desigur distracţie – oricine poate încerca.

10.00  Tură de Ciclism – înscrierile se fac în faţa scenei din stadion. Distanţa va fi de aproximativ 35 km pornind de la Stadion – Arcuș – Valea Crișului – Ghidfalău. Se pot înscrie persoane indiferent de vârstă, deoarece obiectivul întrecerii este mişcarea.

10.00 Plimbare călare, plimbare cu trăsura – gratis pentru doritori

10.30 Maraton fitness: dans modern, cu Molnár Enikő

11.00 Maraton fitness: zumba pentru copii – cu Tittesz Tünde

12.00 Maraton fitness: bokwa – cu Vas Júlia, Beck Carmen, Cristian Copu

12.00 Campionat Skandenberg. Pe categorii de vârstă și de greutate, la feminin și masculin

13.00 Maraton fitness: kangoo – cu Grunesz Ramona

14.00 Maraton fitness: tae-bo – cu Radu Gal

14.25 Maraton fitness: Steel Combat – cu Vas Júlia

15.00 Maraton fitness: Aerobic – cu Kelemen Ida, Tompa Eszter

15.00 Concurs de patinaj pe rotile, demonstraţie hockey, lovirea pucului cu crosa – măsurarea vitezei pucului lovit cu crosa

16.00 Maraton fitness: Zumba – cu Tittesz Tünde, Préda Hermina, Lukács Annamária, Bálint Mária, Tompa Eszter, Vitus Kinga

16.00 Demonstrație de Korfball (Colegiul Naţional Mihai Viteazul, Hendrik Izabella) pe terenul LOLA. Korfball-ul este un sport de echipă asemănător jocului de baschet, însă mixt, aflându-se pe teren în acelaşi timp, fete şi băieţi. Scopul jocului este marcarea de coşuri. Sport neagresiv şi noncontact, în Korfball faulturile nu sunt permise conform regulilor de joc.

17.00 Maraton fitness: Urbhanize – cu Molnár Enikő

17.30 Maraton fitness: Capoeira – Capoeira Alto Astral Romania cu muzică live

18.00 Enduro challenge (Outriders MC) – concurs de îndemânare cu motociclete

Stadion – scenă

11.00 Dans: Trupa Butterflies (Șc. Gen. Váradi József și Școala Specială) – profesor: Bakó Erika

12.00 Demonstrație de trambulină: Rebounds, profesor: Vas Ágnes – Vikings Studio

12.30  Dans: participă elevii clasei a IV-a A din Liceul Teoretic Székely Mikó din Sf.Gheorghe, pregătiţi de învăţătoarea Márton Magdolna.

13.00  Demonstraţie de gimnastică la sol: demonstraţie prezentată de gimnaştii Şc. cu cls. I-VIII Gödri Ferenc din Sf.Gheorghe, Instructori: Váncsa Gyöngyi, Kiss István

12.30 Dans: participă elevii clasei a IV-a B din Şc. cu cls. I-VIII Gödri Ferenc din Sf. Gheorghe, pregătiţi de învăţătoarea Palkó Nagy Gabriella.

16.00 Ida Aerobik

20.00  Concert Trupa Fresh

Sala Sporturilor Szabó Kati

11.00 Cupa de handbal Old Boys – vor participa echipe de old boys din Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Gheorgheni şi Sf. Gheorghe

15.30 Fotbal în baloane gonflabile – Bubble Football este un sport asemănător cu fotbalul obișnuit, însă mult mai amuzant și fără reguli stricte. S-ar putea traduce printr-un meci de fotbal în care jucătorii sunt obligați să poarte niște baloane gonflabile, cu diametru de 1,5 metri. Jocul este cu atât mai amuzant cu cât jucătorii au dreptul să se împingă unii pe alții, iar căzăturile nu sunt deloc dureroase, dar asigură o atmosferă de zile mari.

Sala de sport din strada Vânătorilor

9.00 Cupa de fotbal Parittya

Teren artificial CSM

9.00 Fotbalul mic – pentru băieți născuți în 2007-2008

Teren de antrenament

10.00 Sporturi tradiţionale, baranta, terenul de fotbal din spatele stadionului – concursul are obiectivul de a prezenta acest sport celor interesaţi, precum şi întrecerea celor interesaţi în următoarele probe: proba de tragere de la distanţă cu arcul tradiţional, proba de combat tir cu arcul, proba trăgător de elită.

17.00 Demonstrație de Fotbal american – va fi una dintre atracțiile Zilelor Sportive, la invitația organizatorilor va participa echipa Mureș Monsters pentru a ne introduce în frumusețile celui mai popular sport din SUA

Alte locaţii:

9.00 Demonstraţie şi concurs de arte marţiale (Samurai OPS) – Sala de sport a Colegiului Naţional Mihai Viteazul, competiţia va avea o durată de 2 zile: judo masculin şi feminin, Ju-jitsu semicontact, demonstraţie Ju-jitsu duo.

12.00 Cupa României la bouldering pentru juniori, concurs de căţărare pe structuri artificiale – la Adrenalin Climbing Gym, înscrierile se fac la faţa locului, în 5 categorii de vârstă.

14.00 Campionatul junior bowling – Centrul de sport Bobowling

15.00 Scufundare – la Centrul de înot şi Recreere (Centrul de Cercetări Subacvatice, Szabó Jenő) doritorii pot dobândi cunoştinţe despre scufundări, demonstraţii, prezentarea echipamentului etc.

 

Duminică, 31 mai

Ziua de sport a familiilor

Stadion

9.00  Gimnastică matinală – vino şi tu să ne mişcăm împreună, la scena din Stadion şi primeşti un corn fitness, o cafea sau apă.

9.00 Olimpiada Profesorilor – echipele vor fi formate din 7-20 persoane, pot participa pedagogi. Probe: floorball, aruncarea greutății, săritură în lungime, alergare 50 m, alergare de ștafetă, pistă cu obstacole.

9.00 Campionat de fotbal juniori – juniori, pentru categoria de vârstă 2006

10.00 Concursuri de îndemânare pentru copilași

10.00 Duatlon Cross – Duatlon: probă de bicicletă şi alergare, concursul va avea loc la Belvedere deasupra stadionului, înscriere la faţa locului.

10.00 Tiroliană – Va fi o experienţă garantată pe viaţă, poţi încerca gratuit.

10.00 Plimbare călare – gratis pentru doritori, pe cai şi ponei

10.00 Aeromodelism – Stadion, întrecerea şi parada aeromodelelor cu telecomandă.

10.00 Streetball – U12 mixt, U14 mixt, U18 fete și băieți

11.00  Întrecerea „Cea mai sportivă firmă” – Stadion, vor participa firme cu câte 4 sportivi care vor concura în diferite probe de abilităţi pentru Marele Premiu al Zilelor Sportive.

11.00  Demonstraţie de abilitate canină, va avea loc în faţa scenei din stadion.

12.00 Demonstraţie, concurs de Zmee Acrobatice – Aveţi posibilitatea de a prezenta cele mai frumoase, creative şi interesante modele de zmee acrobatice.

12.00 Canicross, stadion. Este o ramură nouă pe paleta Zilelor sportive: cani-cross, însemnând alergare cu câinele.  Cani-cross este un sport originar din Franţa, unde câinele şi proprietarul aleargă pe o pistă prestabilită. Oricine (copii, adulţi, familii) pot încerca acest sport, singura condiţie este să aibă un câine.

15.00 Întrecerea „Cea mai sportivă familie” – familiile înscrise vor concura în diferite probe de abilităţi. Importanţa întrecerii este în petrecerea timpului liber alături de familie.

15.00 Concurs de patinaj pe rotile, demonstraţie hockey,  lovirea pucului cu crosa – concurs pe role, măsurarea vitezei pucului lovit cu crosa

Stadion – scenă

11.30 Demonstrație Judo, Asoc. Gakusei – antrenor: Fábián Levente

12.00 Art Of The Samurai – cu Szőke Attila

12.30 Demonstrație dans, Clubul Blue Moon cu Imreh Marton Enikő

13.00 Demonstrație de  karate, Sport-All karate show – antrenor Vass Hunor, Shoto team – antrenor Préda Csaba

13.40 Demonstrație scrimă (Muschetarul Braşovean) – Scrima este în primul rând un sport de confruntare, de luptă, duelare cu adversarul, la care în decursul timpului s-a adăugat o anumită tehnică și specializarea armelor de luptă. În prezent, armele folosite în scrimă sunt floreta, spada şi sabia.

14.10 Dans modern, Palatul Copiilor – profesor Molnár Enikő

14.40 Demonstraţie de dans, trupa The Buttons

Sala Sporturilor Szabó Kati

11.00  Campionat de handbal – turneu de handbal fete, pentru categoria 2002-2003

15.30 Finala mică a Campionatului Județean de Baschet Amator, Bálványos – SG Stars

16.30 Finala Campionatului Județean de Baschet Amator, meciul 2: Bad Boys – Da Bomb

Sala de sport din strada Vânătorilor

9.00 Campionat de fotbal feminin

12.00 Campionat de hochei pe iarbă

Alte locaţii:

9.00 Concurs de şah – Clubul de Şah Cavalerul Sf. Gheorghe, la CN Mihai Viteazul – sistem elveţian. Înscrierile se fac la  faţa locului până la ora 8.45. Participă concurenţi din Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Sovata, Tg. Secuiesc şi Sf. Gheorghe.

9.00 Concurs de arte marţiale  (CS. Samurai OPS) – Sala de sport al Lic. Mihai Viteazul, ziua a doua.

10.00 Cupa Zilelor sportive la tenis de masă – Sala Topspin, înscriere de la ora 9.00

10.00 Concurs de carting – Participanţii vor concura în 5 categorii de vârstă – pufo, mini, junior, cadet, adult – Concursul va fi organizat pe asfaltul din faţa Teatrului Tamási Áron.

12.00 Campionatul Open Bowling – finale – Centrul de sport Bobowling

12.00 Concurs de îndemânare auto (Auto Crono) – Înscriere: înaintea concursului la office@autocrono.ro sau la organizatori. Concursul de îndemânare auto se adresează tuturor iubitorilor de patru roţi, care deţin permis de conducere. Concursul constă în efectuarea contra cronometru a unui traseu prestabilit. Automobilele se împart în funcţie de capacitatea cilindrică în 8 categorii. Concursul se va desfăşura pe asfaltul din faţa Teatrului Tamási Áron.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.