SPORT 11 aprilie 2013

Prima victorie a echipei MNCR în Play Off-ul Campionatului Judeţean de Baschet Amator!

de Covasna Media | 639 vizualizări

În Sala de Sport a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe a avut loc vinerea trecută etapa a 19-a din cadrul Campionatului Judeţean de Baschet Amator.

Începând cu ora 17 s-a disputat meciul dintre echipele Bulls Junior (Sfântu Gheorghe), ocupanta locului 5, şi echipa Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe (MNCR), aflată pe locul 8 în clasamentul Grupei A. Componenţa echipelor a fost următoarea: MNCR – Andrei Chiricescu, Andrea Chiricescu, Moldovan, Neagoe, Ola, Ursăciuc, Murea şi Buzea; Bulls Junior – Ambrus, Tóth, Kovasch, Vitalyos, Moise şi Czine.

Primul sfert al partidei a fost echilibrat, ambele echipe jucând prudent în faza defensivă astfel încât tabela de marcaj înregistra scorul de 16 – 14 în favoarea echipei MNCR. În al doilea sfert, jocul a continuat cu o uşoară dominare a echipei Bulls Junior, la finalul acestui sfert tabela arătând scorul de 18 – 12!

În sfertul al treilea, echipa MNCR a practicat o apărare în zonă, bine pusă la punct şi a recuperat majoritatea mingilor prin Chiricescu şi Ola. Jocul bun din apărare nu a fost la fel de bun în faza ofensivă, acest lucru s-a putut observa şi pe tabela de marcaj prin puţinele puncte marcate în acest sfert. De această situaţie a profitat echipa antrenată de Nemes Áron, care printr-un joc colectiv de pase foarte bun, aruncări de la distanţă şi cu o bună pregătire fizică a jucătorilor juniori ai acestei echipe au reuşit să preia conducerea pe tabelă, scorul înregistrat la finalul sfertului al treilea fiind de 18 – 9 în favoarea echipei MNCR.

Ultimul sfert al meciului a fost extrem de echilibrat, cu multe răsturnări de situaţie, echipa Bulls Junior mizând pe aruncările de trei puncte ale lui Kovasch şi pe o apărare agresivă, om la om în jumătatea proprie. În această situaţie, jocul echipei MNCR a fost concentrat pe recuperările în faza defensivă şi pe contraatac, scorul înregistrat cu două minute înainte de finalul meciului fiind de 57 – 56 în favoarea echipei Bulls Junior. În ultimele 2 minute ale partidei, echipa MNCR a reuşit să recupereze mingea în atac şi să înscrie 4 puncte decisive prin Ola, prin care echipa MNCR a preluat conducerea pe tabelă cu scorul de 60 – 57.

În ultimele 30 de secunde ale partidei, echipa Bulls Junior a avut atacul şi a încercat să egaleze situaţia pe tabelă cu o aruncare de 3 puncte, care însă a fost ratată, mingea a intrat în posesia echipei MNCR, care a păstrat-o până la fluierul final al arbitrilor partidei.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 60 – 57 în favoarea echipei MNCR, iar cu acest rezultat echipa a înregistrat prima victorie în Play Off-ul campionatului de baschet din acest sezon. În primele 3 partide jucate de echipa MNCR contra formaţiilor clasate în topul clasamentului (Bad Boys, Da Bomb şi Balvanyos) au fost consemnate numai înfrângeri. Cu acest rezultat echipa se clasează pe locul 8 din această grupă principală.

Vineri, 12 aprilie, de la ora 22.00 în Sala de sport a CNMV din Sfântu Gheorghe este programată partida dintre echipele Sepsi ISE (locul 3) şi MNCR (locul 8).

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.