SPORT 13 ianuarie 2020

Peste 5,4 milioane de lei, finanțare pentru Sepsi-SIC

de Daniela Luca | 1179 vizualizări

Suma provine de la Consiliul Județean Covasna și Consiliul Local Sfântu Gheorghe 

Asociația Club Sportiv Sepsi-SIC a obținut 5.454.500 de lei de la Județul Covasna prin Consiliul Județean Covasna, respectiv de la municipiul Sfântu Gheorghe prin Consiliul Local. Suma a fost solicitată în vederea finanțării activităților sportive aferente sezonului competițional 2019-2020, mai exact pentru participarea ACS Sepsi-SIC la competițiile interne și internaționale de baschet, tenis de masă, ciclism, lupte și handbal. 

Proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii contractului pentru finanțarea programului sportiv al ACS Sepsi-SIC a fost aprobat vineri, 10 ianuarie, în cadrul ședinței extraordinare a CL Sfântu Gheorghe. 

„Valoarea totală a finanțării este de 5.454.500 de lei care reprezintă atât finanțarea dată de către județ, cât și de primărie. În anul acesta contribuția municipiului Sfântu Gheorghe ar fi de un 1.530.452 de lei până la 31 iulie”, a precizat viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Astfel, valoarea totală a finanțării pentru sezonul competițional 2019-2020 este de peste 5,4 milioane de lei, dintre 2,4 milioane de lei au fost cheltuiți în al doilea semestru al anului 2019, iar restul sumei va asigura finanțarea pentru competițiile interne și internaționale de baschet, tenis de masă, ciclism, lupte și handbal de anul acesta.  

Contribuția Județului Covasna este de 2,6 milioane de lei, dintre care 1,4 pentru anul curent, în timp ce contribuția municipiului Sfântu Gheorghe este de 2,7 milioane de lei, dintre care 1,5 pentru competițiile din acest an. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.