SPORT 18 ianuarie 2018

Pentru Csongor Szabó pregătirea sezonului 2018 începe la Winter Rally

de Covasna Media | 726 vizualizări

Perioada de iarnă este, de obicei, una cu puţine competiţii automobilistice în România. Cum calendarul Campionatului Naţional de Raliuri se concentrează de obicei pe perioada martie - octombrie, în lunile reci sportivii au parte de o activitate redusă din punct de vedere a concursurilor. În toată această perioadă, un raliu atrage întotdeauna numeroase prezente naţionale şi internaţionale, dar şi spectatorii entuziasmaţi: Winter Rally Covasna.

Desfăşurat în condiţii de iarnă, pe probe speciale acoperite cu zăpadă şi gheaţă, Winter Rally este o atracţie pentru piloţi şi fani, spectacolul pe suprafaţa alunecoasă şi distracţia fiind tot timpul ingrediente principale. În acest an, organizatorul a propus peste 120 de kilometri de speciale pe multipe probe distincte, dar, din cauză că la altitudini joase zăpada lipseşte, programul a fost reconfigurat şi raliul se va desfăşura pe un număr de 10 probe speciale şi pe 132 de kilometri cronometraţi.

Cu startul festiv programat vineri seara în Covasna şi cu service-ul în localitatea Comandău, raliul se desfăşoară sâmbătă şi duminică pe drumurile forestiere de lângă Comandău. Sâmbătă, echipajele vor parcurge 2 speciale în ambele sensuri în zona Pădurii Betasu - Zăbrătău, ca mai apoi să se îndrepte către zona „Gura Teghii“, pentru două speciale, de aproximativ 7 kilometri, dintre care una pe întuneric. Ziua secundă a raliului presupune 4 probe speciale: câte două treceri dus-întors pe o variantă mai lungă a specialei din zona „Gura Teghii“, de această dată în lungime de 15 kilometri.

După debutul de la Sibiu cu noua maşină, un Ford Fiesta R2, Csongor Szabó a efectuat o sesiune de teste pentru acomodarea cu maşina de concurs pe zăpadă. Csongor şi Rareş vor reveni în maşina de concurs la Winter Rally, un concurs devenit deja obişnuinţă pentru echipaj, unde cei doi au concurat pentru prima dată împreună în sezonul trecut. „Pentru mine, prezenţa la Winter Rally este întotdeauna o plăcere şi iau startul în fiecare an. Îmi place atmosfera, îmi plac probele, fiind un antrenament perfect pentru sezonul 2018“, a spus Csongor.

Echipajul va fi prezent de miercuri la Comandău, acolo unde vor participa la recunoaşterile traseului, urmând ca apoi să ia startul în concurs, unde pornesc cu un singur obiectiv: să cunoască mai bine noua maşină şi să se dezmorţească după pauză lungă, în vederea pregătirii noului sezon. „Maşina a fost revizuită complet în pauza competiţională şi e pregătită de noul sezon. La Winter Rally începem oficial pregătirea sezonului 2018 prin învăţarea comportamentului maşinii pe o suprafaţă alunecoasă. Nu plecăm cu niciun obiectiv, vrem doar să ne distrăm, să avem un ritm bun şi să terminăm raliul cu zâmbetul pe buze“, a încheiat Csongor Szabó.

„Pentru mine, Winter Rally Covasna e o etapă specială, unde am luat întotdeauna startul cu plăcere. Atmosfera de aici e întotdeauna spectaculoasă. Dacă anul trecut am luat startul pentru prima dată alături de Csongi într-un concurs oficial, aici, la Covasna, în 2018 pornim amândoi la drum într-un nou sezon mai interesant, cu o maşină care ne place şi cu care vrem să progresăm“, a spus Rareş înaintea startului în raliul de pe zăpadă.

Echipajul aşteaptă spectatorii la Covasna şi Comandău în acest weekend pentru un final de săptămână cu miros de benzină şi sunet de motoare. Csongor şi Rareş vor fi prezenţi vineri la startul festiv din Covasna, iar apoi în service-ul din Comandău şi pe probele speciale din zonă, unde promit că vor face spectacol şi vor ridica ritmul de la o specială la alta.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.