SPORT 11 decembrie 2019

Pe unde „i-a fugărit” 2019 pe alergătorii de la Fitness Tribe

de Daniela Luca | 2362 vizualizări

Tot mai mulți covăsneni se alătură comunității 

Suntem la linia de finiș a lui 2019, iar membrii asociației Fitness Tribe au avut parte de un an plin. Alergătorii din comunitate, începători sau avansați, au trăit pe propria piele efectele acestui sport și au creat noi amintiri alături de cei pasionați la rândul lor de mișcare. Printre evenimentele cele mai încărcate de emoții, organizate de cei de la Fitness Tribe, se numără concursul de ciclism și anduranță, Șugaș 24H, primului maraton organizat vreodată în județul nostru  - Visit Covasna Marathon, dar și provocarea pentru începători, Com'on and RUN.

Fitness Tribe a devenit un fenomen în Sfântu Gheorghe, oraș unde pot fi văzuți din ce în ce mai mulți alergători pe trotuare, în parc sau la Stadion. Asociația „vinovată” de acest lucru a fost înființată în noiembrie 2018, iar ca cerc de alergare, unii membri sunt activi de circa trei ani. 

Povestea Fitness Tribe merge mai departe 

Din dorința de a experimenta alergarea în grup, tot mai mulți covăsneni se alătură comunității. În plus, anul acesta asociația a organizat și câteva evenimente pentru iubitorii de mișcare. Și planurile pentru anul viitor sunt mărețe, spun  reprezentanții asociației. 

„Avem în jur de 100 de membri înscriși, în schimb pe grupul de Facebook avem aproape 1.000 de persoane. Sunt aproximativ 150 de membri activi care vin la evenimentele organizate. Suntem mândri că am reușit să facem și anul acesta evenimentul de ciclism de anduranță, Șugaș 24H. Putem să zicem deja că o să organizăm și în anul viitor. Iar ceea ce este o noutate și era și un vis de-al nostru, am reușit anul acesta să organizăm un eveniment de alergare de tip maraton care a avut loc în orașul Covasna. Și în cazul maratonului suntem siguri că se va organiza și în anul 2020, tot la Covasna, în data de 20 septembrie”, ne-a spus preşedintele asociaţiei Fitness Tribe, Birtalan Csanád. 

Ce-a de-a doua ediție a concursul de ciclism și anduranță, Șugaș 24H, care avut loc în luna august, a avut un bilanț uimitor. Cei 26 de participanți au parcurs în total 1.730 de kilometri, iar unii dintre ei au pedalat încontinuu. Câștigătorii ediției de anul acesta au parcurs 25 de ture. Cei care vor să își pună la încercare rezistența sunt așteptați la evenimentul din 2020. 

Un vis împlinit - Visit Covasna Marathon

Un succes a fost și Visit Covasna Marathon, primului maraton organizat vreodată în județul nostru. Circa 200 de alergători, începători și profesioniști, s-au aliniat la startul competiției care a avut loc în luna septembrie în orașul Covasna. Aceasta s-a desfășurat pe probele de maraton, ștafetă, 10 kilometri și curse pentru copii. Pe lângă participanții din județul Covasna și din alte colțuri ale țării, la concurs s-au alăturat și atleți din Kenya, Uganda, Egipt, dar și din Ungaria și Spania. 

Organizatorii au specificat atunci că Visit Covasna Marathon a avut ca și scop principal promovarea mișcării și a potențialului turistic al județului, iar din acest motiv participarea atleților din străinătate a fost și mai apreciată.

Com'on and RUN, pe lista realizărilor din 2019

Totodată, la începutul lunii octombrie, circa 40 de persoane au acceptat provocarea Com'on and RUN (din engl. vino și aleargă), lansată de câțiva membri activi din cadrul Fitness Tribe pentru cei care vor să înceapă să alerge. Programul s-a derulat pe parcursul a șase săptămâni, timp în care membrii înscriși s-au întâlnit în fiecare sâmbătă, de la ora 8:00 în Parcul Elisabeta, pentru a se antrena împreună. Totodată, aceștia au primit și un program de antrenamente pe care trebuiau să îl urmeze individual.

La sfârșitul lunii trecute, jumătate dintre participanți au reușit să își atingă țelul și au alergat fiecare câte cinci kilometri în Parcul Elisabeta din centrul orașului. Câțiva dintre aceștia deja s-au alăturat alergărilor constante ale grupului, spun organizatorii. Inițiativa a fost înscrisă în cadrul programului Com'On Sepsi, iniţiat anul acesta de autorităţile locale şi Grupul PONT. 

Un program fix și bucuria de a fi împreună, printre avantajele alergării în grup 

Membrii grupului vor continua să organizeze și anul viitor mai multe tipuri de alergări. De luni până vineri, la Stadionul OSK, se vor ține în continuare alergările matinale, de la 6:00 dimineața. 

Marți și joi, de la 19:00, alergătorii ies în oraș și parcurg între cinci și nouă kilometri, iar duminică, de la 12:00 iubitorii alergării prin pădure pot opta pentru Sasa Trail. Traseul începe de la Stadionul OSK și are între nouă și zece kilometri. 

Așadar, în funcție de program, fiecare își poate găsi alergarea potrivită. În plus, motivația și energia transmisă de ceilalți membri ai grupului, poate determina aproape pe oricine să lase lenea și să iasă din casă. 

„Lumea care vrea să ni se alăture, trebuie doar să vină la unul dintre evenimentele organizate de noi. Suntem mereu pregătiți și pentru începători și pentru cei care deja aleargă, dar încă nu au fost cu noi. În ultimii doi ani nu prea cred că mai sunt alergători din Sfântu Gheorghe care să nu știe despre asociația noastră, dar sunt unii care de exemplu știau de noi, dar s-au alăturat doar acum. Și când am început alergările săptămânale acum doi ani am remarcat că alergătorilor le trebuie o motivație în plus, în special în perioada asta, noiembrie-decembrie, când e mai frig afară, e vreme mai urâtă și nu mai e așa ușor cum e vara să ieși și să faci trei ture la Stadion. Văd și acum că se alătură oameni noi în perioada asta când au nevoie de o motivație în plus, iar alergările în grup sunt un factor de motivație. Nu mai alergi singur, nu trebuie să te gândești când să alergi sau cum pentru că știi că este ceva planificat și îți urmezi programul”, a mai spus Birtalan Csanád. 

Albert Hunor și Suciu Mónika Szilvia, mândria Fitness Tribe-ului 

Cei mai rezistenți și activi dintre alergătorii Fitness Tribe, au alergat în 2019 la 16 maratoane organizate în țară și în străinătate, iar rezultatele sunt pe măsură. Totodată, nouă persoane din comunitate au alergat la un maraton pentru prima oară în acest an. 

„Premiile în anul 2019 sunt următoarele: nouă premii la open - locul I, șase la open - locul II, patru la open - locul III, 14 la grupele de vârstă - locul I, nouă la grupele de vârstă - locul II, șapte la grupele de vârstă - locul III, două premii speciale și două de locul IV”, transmit reprezentanții Fitness Tribe. 

Totodată, bărbatul care a obținut cele mai bune rezultate din Fitness Tribe a fost în acest an Albert Hunor, cu șapte locuri premiate. Femeia cu cele mai remarcabile rezultate este Suciu Mónika Szilvia. Sportiva a obținut zece locuri premiate. 

Activitatea asociației Fitness Tribe a fost sprijinită în 2019 de Consiliul Județean Covasna. 

Foto: Kocsis-Boldizsár János și Fitness Tribe. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.