SPORT 12 iulie 2018

Participare inedită la Bătălia Portarilor de la Chișinău

de Covasna Media | 773 vizualizări

Pe Stadionul „Real Succes“ din Chişinău a avut loc cea de-a opta ediţie a tradiţionalului turneu „Bătălia Portarilor“, organizat de către Andrian Bogdan, preşedintele echipei de fotbal FC Zaria Bălţi din Republica Moldova.

La seniori, câştigător a devenit Eugeniu Afanasiev (portarul echipei Codru Lozova) care l-a învins în finală pe Maxim Railean (Sfîntul Gheorghe Suruceni). La alte categorii de vârstă campioni au devenit: Silviu Şmalenea (14-17 ani), Dorinel Ursu (12-13 ani), Daniel Ciorescu (10-11 ani).

La ceremonia oficială prilejuită de eveniment au participat Andrian Bogdan, fondatorul turneului „Bătălia portarilor“, dar și Sándor Szabó, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ungariei în Republica Moldova. Diplomatul maghiar a ținut un scurt discurs la festivitatea de deschidere, în limba rusă. El a practicat fotbalul în tinerețe, la o echipă de ligă inferioară din Ungaria, pe postul de portar. Sándor Szabó s-a declarat încântat de progresele făcute de Sepsi OSK Sf. Gheorghe, în Liga I, afirmând că urmărește cu interes prestația echipei covăsnene.

La competiție au participat peste 100 de goalkeeperi din țară, spiritul de bună voie fiind cel care a guvernat această inedită competiție. Printre participanți s-a numărat și Cristian Frisk, redactor sportiv la Observatorul de Covasna, prezent în Moldova pentru comentarea meciurilor de fotbal de la Campionatul Mondial, pentru postul public de dincolo de Prut, Moldova 1. Prestația lui Cristian a fost una onorabilă, el reușind, fără a fi portar de meserie, două victorii, dar să și marcheze gol în fiecare partidă susținută. Cristian Frisk s-a situat pe locul 20, din 42 de participanți înscriși la seniori.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.