SPORT 29 mai 2024

Orbán-Barra Gábor, campion național pentru a opta oară

de Daniela Luca | 1273 vizualizări

Cei mai buni rideri din ţară s-au întrecut săptămâna trecută la Rădăuţi, în cadrul Campionatului Național de Bike Trial. La acest concurs, Orbán-Barra Gábor, sportivul din Sfântu Gheorghe, și-a apărat titlul de campion național pentru a opta oară. La finalul acestui an, ciclistul vrea să participe și la Campionatul Mondial, care va avea loc în Abu Dhabi.

Orbán-Barra Gábor practică acest sport din 2003, adică de 21 de ani. Recent, a mai adăugat o medalie în palmares.

„Am câștigat al optulea titlu de campion național la categoria 20 Elite și am luat locul 4 la categoria 26 Elite. Din păcate, nu a fost foarte fairplay, fiindcă la noi înainte de concurs nu prea ai voie să mergi pe trasee, iar alți concurenți au parcurs secțiunile, iar eu nu am avut această posibilitate. Sunt foarte bucuros, totuși, că mi-am apărat titlul meu de campion național la categoria 20. Am avut și o pană, dar totuși am reușit să câștig. Aș vrea să organizez anul viitor, aici, la Sfântu Gheorghe, un concurs ca afară”, ne-a spus Orbán-Barra Gábor.

Pe locul II la categoria 20 Elite s-a clasat Jánosi Levente, iar pe III – Marius Zbanca, ambii din Bistrița.

Sportivul de 35 de ani are și un traseu mobil cu care se deplasează prin țară la diferite evenimente. La finalul anului, vrea să participe și la Campionatul Mondial de Bike Trail, care va avea loc în Abu Dhabi.

„Pe 1 iunie sunt în București, pe 2 iunie sunt la Timișoara, iar pe 14 și 15 iunie sunt la Sports Festival Cluj Napoca. Din păcate, în România n-o să mai fie concursuri anul acesta, dar aș vrea să particip la două sau trei concursuri în Ungaria și la sfârșitul anului, în decembrie, va fi Campionatul Mondial în Abu Dhabi, unde aș vrea să particip. Caut sprijin pentru asta, pentru că, din păcate, Federația Română de Ciclism nu prea mă ajută”, a mai spus sportivul.

Orbán-Barra Gábor a adăugat că în luna august vrea să stabilească un nou record mondial la săritura cu bicicleta pe o roată. Mai exact, ciclistul și-a propus să își întreacă propria performanță din 2016, recunoscută oficial de Guinness World Records. Atunci a sărit de 561 de ori. Și anul trecut a încercat să se autodepășească, însă n-a reușit, chiar dacă a fost foarte aproape.

Performanţa sportivului de bike trial din Sfântu Gheorghe, de a sări de 561 ori cu bicicleta pe o roată, a fost recunoscută oficial de Guinness World Records, în 2016. Recordul a fost înregistrat în cadrul celei de-a 25-a ediţii a Zilelor Sfântu Gheorghe. Atunci acesta a reușit să își depăşească ţelul impus, de 555 de sărituri, sărind de 561 de ori, în condiţiile în care recordul mondial anterior fusese de 495 de sărituri.

Sursa foto: Orbán-Barra Gábor/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.